Resultaten Infonet over het fiscale jaar 2001: sterke groei van omzet en netto resultaat; recordaantal nieuwe klanten

Hoogtepunten fiscale jaar 2001 vergeleken met fiscale jaar 2000:


· Stijging omzet met 37%


· Stijging omzet kernactiviteiten met 31%


· Stijging aantal nieuwe contractklanten met 33%

· Stijging EBITDA van USD 19 miljoen naar USD 92 miljoen

· Stijging bedrijfsresultaat van (USD 29) miljoen naar USD 24 miljoen

· Stijging netto resultaat van (USD 27) miljoen naar USD 27 miljoen

· WpA USD 0,06 tegenover (USD 0,06)


· Onderneming heeft volledige kapitaaldekking
Londen, 11 juni 2001 ? Infonet Services Corp. (NYSE/FSE: IN) heeft vandaag de omzetcijfers bekend gemaakt over het fiscale jaar 2001 (FY '01) en het vierde kwartaal (Q4): respectievelijk USD 661,9 miljoen en USD 189,9 miljoen. Ultimo FY '00 bedroeg de omzet USD 481,4 miljoen en in Q4 van FY '00 werd een omzet van USD 154,4 miljoen gerealiseerd. Jose A. Collazo, Voorzitter, President en CEO: "Onze omzetstijging van 37% hebben we met name te danken aan goede verkoopcijfers bij onze belangrijkste netwerkdiensten."
De omzet uit Infonet's belangrijkste value-added netwerkdiensten ? waaronder intranet, Internet, breedbanddiensten en remote access services ? steeg met 31% in FY '01 ten opzichte van FY '00. De omzet in het vierde kwartaal voor netwerkdiensten bedroeg USD 75,4 miljoen ten opzichte van USD 65 miljoen in Q4 '00, een stijging van 16%. "De groei van Infonet's belangrijkste netwerkdiensten bedroeg de afgelopen vijf jaar ongeveer 30% per jaar, " aldus Collazo. "Daarnaast is de vraag naar netwerkdiensten in het eerste kwartaal van FY '02 onverminderd groot gebleven, getuige ook de nieuwe contracten die zijn ondertekend."
Andere omzetgenererende onderdelen, zoals Application Services, Consulting Integration, en Provisioning Services en Other Communications Services, hebben naar verwachting gepresteerd, aldus Collazo.

EBITDA: spectaculaire stijging
Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en waardeveranderingen (EBITDA) steeg tot USD 91,7 miljoen (FY '00: USD 19,1 miljoen). Het EBITDA in Q4 FY '01 steeg van USD 15,6 miljoen in FY '00 tot USD 32,7 miljoen in Q4 FY '01. "In het afgelopen jaar hebben we profijt gehad van de dalende kosten voor bandbreedte en de financiële voordelen die de overgang van gehuurde naar eigen capaciteit met zich meebracht", volgens Collazo. "We zijn er ook in geslaagd de uitbouw van ons netwerk te versnellen, en hebben daarmee onze capaciteit en, dankzij de grotere volumes, ook onze efficiency kunnen vergroten."

Bedrijfsresultaat, netto resultaat en WpA: ook dit jaar goede winstgevendheid
"Nu we eigenaar zijn geworden van ons eigen netwerk kunnen we onze kosten veel beter beheersen," zo meldt Collazo, "en dankzij onze distributiestrategie blijven we besparen op de SG&A-kosten. Dit leidt tot een steeds hogere winstmarge voor Infonet."
Het bedrijfsresultaat over FY '01 steeg tot USD 23,7 miljoen in vergelijking met (USD 28,8) miljoen in FY '00. Het bedrijfsresultaat in Q4 FY '01 steeg tot USD 11,2 miljoen in vergelijking met USD 4,7 miljoen in Q4 FY '00. Het bedrijfsresultaat vóór stock-based compensatiekosten bedroeg USD 34,8 miljoen voor FY '01 en USD 15,3 miljoen voor Q4 FY '01. Het netto resultaat aan het eind van FY '01 was USD 27,2 miljoen, in vergelijking met (USD 26,7) miljoen in FY '00. Het netto resultaat over het vierde kwartaal was USD 8,9 miljoen, in vergelijking met USD 5,5 miljoen in Q4 FY '00. De winst per aandeel (gewoon en verwaterd) in FY '01 bedroeg USD 0,06 tegenover (USD 0,06) in FY '00. De winst per aandeel (gewoon en verwaterd) in Q4 van FY '01 bedroeg USD 0,02, vergeleken met USD 0,01 in Q4 FY '00. De onderneming heeft in het afgelopen fiscale jaar de eisen van SAB 101 en FASB 133 volledig geïmplementeerd.

Klanten: recordaantal nieuwe contracten ondertekend "In FY '01 hebben 386 nieuwe klanten een contract getekend," aldus Collazo, "en daarmee heeft Infonet zijn beste resultaten ooit geboekt op dit gebied. Infonet heeft tevens 194 contracten voor nieuwe diensten verkocht aan bestaande klanten en toont daarmee aan dat ons brede productaanbod en onze commitment aan klantenservice tot hechtere en diepere relaties met onze klanten leidt." Hij merkte op dat de onderneming met name in het vierde kwartaal uitstekend heeft gepresteerd en liefst 110 contracten met nieuwe klanten wist af te sluiten. De gemiddelde omzet per klant nam met 10% toe. "Onze adviserende houding in onze verkoopbenadering heeft ons een belangrijk concurrentievoordeel opgeleverd," aldus Collazo. Eerder dit jaar heeft Infonet twee nieuwe initiatieven gelanceerd, Network Analysis Program (NAP), waarvoor octrooi is aangevraagd, en Application Defined Networking (AND). Beide zijn ontworpen om een beter inzicht te krijgen in de gevolgen die applicaties hebben binnen netwerken voordat technische beslissingen worden genomen met grote financiële gevolgen. Collazo: "Infonet is een van de weinige ondernemingen in de wereld die over de technologische middelen beschikken waarmee nauwkeurig kan worden voorspeld welke gevolgen de brede invoering van een applicatie zal hebben binnen een bestaand netwerk."

Infonet ondervindt geen last van zwakke wereldeconomie "Het feit dat we een toename van nieuwe accounts hebben gezien en een stijging van de gemiddelde omzet per account terwijl iedereen voorspelt dat de zwakkere Amerikaanse economie voor mindere tijden zal zorgen, is een bevestiging van onze ervaringen uit het verleden: de verkoopcijfers van Infonet zijn niet afhankelijk van sterke economische indicatoren," zegt Callazo. "Het feit dat onze diensten ondernemingen efficiënter maken en een concurrentievoordeel geven, stelt ons in staat om ook in de perioden waarin het met de economie wat minder gaat onze groei te continueren."

Sterke kaspositie
"Al met al bevinden we ons aan het eind van het jaar in een rooskleurige financiële positie, met een netwerk dat efficiënter, sneller en geavanceerder is dan ooit tevoren," aldus Collazo. Infonet sloot het jaar af met ongeveer USD 600 miljoen aan contanten in de boeken. Callozo: "We hebben een volledige kapitaaldekking en zijn gereed om ons strategische langetermijnplan uit te voeren. We zullen hoogstwaarschijnlijk binnen anderhalf jaar een positieve vrije kasstroom hebben. En aangezien we dit jaar de uitbouw van ons netwerk voor een belangrijk deel hebben afgerond, zullen veel van onze toekomstige investeringen rechtstreeks gebruikt worden voor de ondersteuning van onze klanten".

Verwachtingen
Collazo bevestigde nogmaals de toekomstverwachtingen van Infonet voor FY '02 die het bedrijf in een eerdere persverklaring reeds naar buiten heeft gebracht. Infonet verwacht dat het netto resultaat zal blijven stijgen en dat de totale omzet met meer dan 25% zal toenemen. Hij herhaalde dat de onderneming momenteel strategische alternatieven onderzoekt aangezien bepaalde aandeelhouders te kennen hebben gegeven hun respectieve belangen in de onderneming geheel of gedeeltelijk te willen verkopen.