Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 08.30 uur
Horecatoezicht

ZEIST Het horecateam heeft in de nacht van zaterdag op zondag diverse aanhoudingen verricht in het Zeister uitgaansleven. In totaal werden 12 mensen aangehouden voor onder meer het rijden onder invloed, het plegen van diefstal en vernieling, belediging en vechten.

Op het Rond stond rond kwart over vier een grote groep jongeren die zich provocerend gedroeg en niet vertrok op vordering van de politie. Door de politie met inzet van politiehonden is de groep daarop uiteen gedreven. Hierbij hebben diverse agenten ook de wapenstok moeten gebruiken. Twee mensen liepen een beet van de politiehonden op en zijn voor behandeling naar de dokter verwezen. Na deze actie keerde de rust weer.

Verder werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor verstoring van de openbare orde en wildplassen.

Achtervolging op alcomobilist

ZEIST Een 31-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor drie na een achtervolging aangehouden op de Universiteitsweg ter hoogte van De Bilt. Surveillerende agenten zagen de man tegen het verkeer in rijden op de Slotlaan in Zeist.

Toen de man een stopteken kreeg, ging hij er echter vandoor richting Utrechtseweg. De agenten zetten hierop de achtervolging in. Op de Utrechtseweg doofde de man zijn lichten en ging er met hoge snelheid vandoor richting Utrecht.

Bij de Universiteitsweg reed de man door rood en stopte uiteindelijk. Hij bleek teveel gedronken te hebben (0,95 promille).

Met een rijverbod van drie uur en diverse bekeuringen kon de man te voet- het politiebureau verlaten.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 47-jarige vrouw uit Zeist is zondagochtend rond tien voor vijf aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De vrouw reed over de Hernhuttersingel toen zij voor een alcoholcontrole moest blazen. Het bleek dat zij teveel gedronken had.

Op het politiebureau bleek dat zij 0,95 promille alcohol in haar bloed had. Zij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden.