Persbericht

SilverStream Software Introduceert SilverStream Extend(tm) Workbench

Uitgebreide WebServices-omgeving vereenvoudigt het bouwen van J2EE- en op services gebaseerde applicaties

Hoofddorp, 11 Juni 2001 - Tijdens JavaOne van 4 juni jl., heeft SilverStream Software, Inc. (Nasdaq:SSSW) de bètaversie onthuld van SilverStream eXtend Workbench, het eerste product van de nieuwe SilverStream eXtend producten familie. De SilverStream eXtend Workbench is te downloaden van http://www.silverstream.com/workbench. Deze bevat de tools en hulpprogramma's om het bouwen, assembleren, gebruiken en uitrollen van op webservices georiënteerde applicaties te vereenvoudigen en te versnellen.

SilverStream maakt bedrijfssystemen beschikbaar voor het net Volgens recente analistenrapporten is meer dan 80 procent van alle bedrijfskritische systemen nog niet beschikbaar via het net. SilverStream eXtend maakt dit potentieel van bedrijfssystemen beschikbaar voor het net met een complete ISE (Integrated Services Environment) voor het leveren van servicegeoriënteerde applicaties met een ongeëvenaard back-end integratiesysteem. Dit maakt een onmiddellijke migratie naar Web Services mogelijk.

Als onderdeel van de 'SilverStream eXtend Integrated Services Environment (ISE)', is de SilverStream eXtend Workbench kenmerkend voor het onophoudelijke streven van SilverStream om ontwikkelaars en informatieanalisten te voorzien van software om gemakkelijk J2EE- en webservices georiënteerde applicaties te ontwikkelen en toe te passen.

"Sinds de oprichting 5 jaar geleden heeft SilverStream zich ingezet om de ontwikkeling van high-performance eBusiness applicaties te vereenvoudigen," zegt David Litwack, president en CEO van SilverStream Software, Inc. "De preview van de SilverStream eXtend Workbench is een belangrijke mijlpaal. Het is namelijk de eerste concrete stap van SilverStream's continue inspanning om de acceptatie van J2EE- en WebServices gebaseerde applicaties in de markt te versnellen. Wij houden onze traditie hoog om ontwikkelaars te voorzien van high productivity tools en hulpprogramma's. Zo stellen wij onze klanten sneller in staat de voordelen van de volgende generatie van eBusiness concepten zoals WebServices te beleven."

De SilverStream eXtend Workbench
De SilverStream eXtend Workbench bestaat uit een geïntegreerde set tools en wizards waarmee Java-ontwikkelaars en informatieanalisten alle aspecten van applicaties, processen en services kunnen bouwen en onderhouden. De SilverStream eXtend Workbench bestaat uit:


* Uitgebreide ondersteuning voor WebServices: SilverStream eXtend Workbench bevat een WebServices Wizard om gemakkelijk WebServices te creëren op basis van EJB of Java componenten, een WSDL editor die het maken van een Web Service vanaf het begin vergemakkelijkt, een UDDI Browser voor het publiceren en zoeken van WebServices en een platformonafhankelijke SOAP infrastructuur en runtime omgeving die uitwisselbaar is met andere SOAP implementaties.


* J2EE Development Model dat J2EE 1.2 ondersteunt: SilverStream eXtend Workbench automatiseert en vereenvoudigt veel routinetaken die bij J2EE applicatie ontwikkeling horen. Inclusief het maken en onderhouden van J2EE archives, aanmaken en onderhouden van J2EE deployment descriptors en het in gebruik nemen van J2EE applicaties. Verder zijn er allerlei wizards voor het uitvoeren van algemene acties zoals: het creëren van EJB classes, het creëren van deployment descriptors, het gebruik van JSP tag-libraries, enz. Verder biedt de SilverStream eXtend Workbench een uniforme kijk op alle componenten en projecten die gecreëerd zijn met de SilverStream eXtend ISE, en biedt het een naadloze integratie tussen eBusiness engines, 'consumer' componenten en 'producer' gegevensbronnen. Dit alles in de context van J2EE en WebServices.


* J2EE Component Wizards: ter ondersteuning van het ontwerp van J2EE-componenten is er een:

EJB-wizard (voor het creëren en packagen van zowel Entity BMP en CMP en Session EJB's. Deze kunnen worden gebouwd vanaf het begin of op basis van een bestaande klasse of interface);

Een JSP-wizard (maakt de standaard code voor een JSP);

Een Servlet-wizard (genereert een servlet structuur gebaseerd op een template, en genereert code structuren voor het afhandelen van een scala aan content en request typen);

En een Java Class Wizard (creëert de Java class structuur).


* Source editor: De SilverStream eXtend Workbench bevat een serie bewerkingsprogramma's, waaronder een teksteditor, een JSP-editor, een Java-editor en een XML-editor.


* Compileer- en archiveringsprogramma's: een serie van commando's voor het compileren van afzonderlijke bestanden, het compileren van complete projecten en het genereren van archives op basis van projecten en valideren van archives (gebaseerd op ant).


* Deployment faciliteiten: een test deployment naar een J2EE applicatie server met het gebruik van de Deployment Desciptor Editor, Deployment Plan Editor en het Deploy Archive commando.


* Ondersteuning tools van derden: de SilverStream eXtend Workbench is een open omgeving die volledige integratie mogelijk maakt met tools zoals jBuilder, UltraDev/Dreamweaver, emacs, enz. om specifieke bestanden te bewerken.

Beschikbaarheid
De bèta versie van SilverStream eXtend Workbench is te downloaden van: http://www.silverstream.com/workbench. De volledige Silverstream eXtend ISE en Silverstream eXtend Workbench verschijnen in het derde kwartaal van 2001.