Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


St. Maarten oefent voor hurricane-seizoen

11-06-2001

Op St. Maarten wordt deze week een oefening gehouden om alle instanties voor te bereiden op het aanstaande hurricane-seizoen. Ook Defensie neemt deel aan de oefening, die de naam Hurex (Hurricane Exercise) heeft gekregen. Zo zijn 43 mariniers overgebracht van Curaçao naar St. Maarten om samen te werken met de burgerautoriteiten. Doel van de oefening is alle betrokken instanties voor te bereiden op hun rol tijdens eventuele échte calamiteiten.

Voor de militairen is van belang te weten hoe het rampenplan voor hurricanes in elkaar steekt, kennis te maken met de functionarissen van politie, brandweer en andere instanties en
vrijwilligersorganisaties alsmede de locaties te zien van de speciale schuilplaatsen. In totaal doen aan Hurex zo'n honderd functionarissen mee. De oefening strekt zich ook uit tot Saba en St. Eustatius. Zo zal een deel van de deelnemende mariniers tijdens de oefening verder reizen naar Saba en St. Eustatius. In de afgelopen jaren zijn St. Maarten, Saba en St. Eustatius verschillende keren getroffen door zware hurricanes.