Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-06-2001
1e persbericht 11 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietsdief op heterdaad
Op het Stationsplein is zondag om 15.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was bezig met een tang het slot van een geparkeerde bromfiets open te knippen. Het slot was bijna doorgeknipt. Een getuige had de politie gebeld.

Eindhoven: Bromfietser gewond na aanrijding
Een 25-jarige bromfietser uit Eindhoven is zondag om 21.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising St. Jorislaan Schoonhoeve. De man reed vanuit Schoonhoeve de St. Jorislaan op en gaf een 23-jarige Eindhovense automobilist die over de St. Jorislaan reed geen voorrang. De bromfietser is met verwondingen aan de schouder naar het Diaconessenhuis gebracht.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling in trein
Op het centraal station zijn zondagavond om 22.55 uur een 22- en 23-jarige man uit Helden en een 22-jarige man uit Beringe aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij in de trein vanuit Den Bosch een raampje hadden vernield. Zij zouden ook papier in brand hebben gestoken. De drie mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Een vierde man die bij de vernieling betrokken was kon ontkomen.

Helmond: Snorfietser schrikt van hond
Een 74-jarige Helmondse snorfietser is zondag om 16.50 uur gewond geraakt toen hij op de Tasmanstraat ten val kwam. De man schrok van een loslopende hond die door een 20-jarige Helmondse vrouw werd uitgelaten. De man is met verwondingen aan het hoofd en aan een hand naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Helmond: Bon voor bier
Op de Markt is zondag om 19.50 uur een 21-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man liep daar met een geopende bierfles in de hand. Op het politiebureau is een proces-verbaal opgemaakt. Daarna kon de man naar huis. In een bepaald gebied in het centrum van Helmond is het verboden op de openbare weg alcohol te gebruiken.

Helmond: Man beroofd van portemonnee
Een 69-jarige man uit Bergen op Zoom is maandagmorgen om 1.30 uur op de Marktstraat beroofd van zijn portemonnee. De man liep op de Marktstraat nadat hij van een feest naar zijn logeeradres liep. Hij werd van achter vastgepakt door een man en hij moest geld afgeven. Hij zei geen geld bij zich te hebben waarna zijn zakken werden doorzocht. De dader vond zijn portemonnee met fl. 700,= en de bankpas en ging daarmee vandoor. De man uit Bergen op Zoom raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld.

Helmond: Vernieler aangehouden
Op de Molenstraat is zondag om 20.55 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. De man had bij een eetgelegenheid een ruit vernield. Hij vernielde de ruit na een onenigheid met het personeel van de horecazaak. De man kon na verhoor op het bureau weer naar huis.

Asten: In de sloot
Een 33-jarige Helmonder raakte zondag om 19.05 uur met zijn bestelauto op de Gezandebaan van de weg. Hij kwam met zijn auto in de sloot terecht. Zijn 46-jarige Helmondse vriendin, die naast hem zat, raakte gewond aan borst en knie. Zij is in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. De Helmonder had gedronken, hij blies 1,35 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Geldrop: Jeugdige dieven aangehouden
Op een bedrijfsterrein op de Spaarpot zijn zondagavond om 20.20 uur vijf jongens van 13 en 15 jaar oud aangehouden. Zij komen uit Mierlo (1), Nuenen (2) en Lieshout (2). De jongens waren over de omheining geklommen en zij zochten auto-emblemen van sloopautos. Zij konden na verhoor op het bureau naar huis. Halt zal een passende straf voor hen bedenken.

Gemert: Man meldt zich na klap met hamer
Een 20-jarige man uit Bakel is zondagavond om 19.40 uur op het politiebureau van Gemert aangehouden. De man kwam op het politiebureau vertellen dat hij even daarvoor in Veghel iemand met een hamer op het hoofd had geslagen. Hij had al langer ruzie met die persoon. Een telefoontje met collegas van de politieregio Brabant Noord leerde dat er inderdaad iemand met een hamer was geslagen. De man is na zijn aanhouding naar Brabant Noord gebracht. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

Geldrop: Inbraak
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Dwarsstraat. Aan de achterkant is een bovenlicht opengebroken. De bewoner mist een telefoon en een bromfiets. Deze laatste werd uit de schuur gehaald.