Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van zondag op maandag
11:00 maandag 11 juni 2001

Martin Panman
0592-383211

Fietser valt
EMMEN. Zondagmiddag reed een 43 jarige fietser uit Emmen over het fietspad van de Wenning in Emmen. Zijn zoontje van 7 zat voor op de stang. Op een gegeven moment kwam de voet van het jongetje in het voorwiel, waardoor het wiel blokkeerde. Beiden tuimelden voorover op het wegdek. De man liep hierdoor behoorlijk hoofdletsel op en moest opgenomen in het Scheperziekenhuis. Het zoontje kwam er goed vanaf.

Brommer krijgt geen voorrang
DIEVER. Een 17 jarige bromfietser uit Diever kreeg zondagmiddag geen voorrang. Hij reed over het Moleneinde in de richting van Dieverbrug. Een bestuurder van een personenauto reed vanaf de Kastanjelaan en sloeg linksaf in de richting van Diever. Door de aanrijding liep de bromfietser een flinke hoofdwond op en brak zijn been op meerdere plaatsen. De jongeman is overgebracht naar het ziekenhuis.

Motor gestolen
ASSEN. Zondagavond deed een 37 jarige inwoner van Quakenburg (Duitsland) aangifte van diefstal van zijn motor. De Ducati had hij zaterdag geparkeerd op het parkeerterrein aan de Haar in Assen, dichtbij het rennerskwartier. Zondagmiddag ontdekte hij de diefstal. De motor is voorzien van het kenteken OS-IQ55.

Gestolen auto gevonden
HOOGEVEEN. In de bosjes bij de carpoolplaats aan de Alteveerstraat in Hoogeveen trof de politie zondagmiddag een personenauto aan. Bleek dat de auto gestolen was in Dalerveen. De auto is beschadigd en is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.

Autodief na achtervolging ingerekend
BEILEN. Zondagavond tegen 21.00 uur zag een bewoner van de Sportlaan in Beilen een dief met zijn auto aan de haal gaan. Hij waarschuwde de politie en zette zelf met een andere auto de achtervolging in. Nadat rijrichting en andere van belang zijn gegevens waren doorgegeven kon de Meldkamer de achtervolging coördineren. Diverse surveillance-eenheden, die deelnamen aan de achtervolging, samen met personeel van de Marechaussee konden in een gezamenlijke actie de dief met de gestolen auto in Westerbork aanhouden. De aangehouden verdachte, een man, verdere gegevens nog niet bekend, is voor een nader onderzoek ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe