Politiebericht Groningen: Diverse 11-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 11 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: wel eten; niet betalen
In een restaurant aan het Gedempte Kattendiep in Groningen heeft de politie zondagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had een maaltijd gebruikt en kon die nadien niet betalen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de man eerder voor hetzelfde feit was aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal voor flessentrekkerij heengezonden. Hij mag een jaar niet in het betrokken restaurant komen.

Groningen: man beledigt agenten
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie maandagmorgen een 23-jarige man uit Ulrum aangehouden. De man passeerde te voet een stilstaande politieauto. Zonder enige aanleiding begon hij tegen de inzittende politiemensen te schelden. Daarop is de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten. Als hij weer nuchter is wordt hij na verhoor en het opmaken van proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Groningen: man dringt woning binnen
Een 42-jarige man uit Groningen is zondagmorgen door de politie aangehouden in een woning aan de Zaagmuldersweg in Groningen. De man drong het pand binnen door een raam te vernielen. Omwonenden merkte dat op en waarschuwden de politie. De man werd naar het bureau gebracht. Hij verklaarde erg moe te zijn en te willen slapen. Volgens de verklaring van de man behoorde de woning aan de Zaagmuldersweg toe aan een kennis van hem. Na verhoor is de man heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling.

Groningen: dronken automobilist maakt brokken
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagmorgen op de Kraneweg in Groningen een 25-jarige automobilist uit de Stad aangehouden. De man was betrokken bij een verkeersongeval. Hij had zijn auto langs de weg geparkeerd. Bij het wegrijden merkte hij een achteropkomende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Groningen, niet op. Er volgde een aanrijding waarbij beide wagens schade opliepen. Er raakte niemand gewond. De veroorzaker van het ongeval bleek bij de komst van de politie onder invloed te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.85 promille gemeten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Hij is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Blijham: dodelijk ongeval
Een 47-jarige man zonder vaste woonplaats is zondagochtend met zijn auto dodelijk verongelukt op de Lutjeloosterweg in Blijham. De automobilist kwam in de bocht van de weg met de wielen in de berm en kwam frontaal in botsing met een boom. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Stadskanaal: auto tegen boom; bestuurder verdwenen Op de Veenstraat in Stadskanaal reed een nog onbekende automobilist met zijn auto tegen een boom aan. Toen de politie arriveerde bleek de bestuurder ervan door te zijn. Twee inzittenden waren nog bij de auto, waarvan er een door de brandweer uit de auto werd bevrijd en met armletsel naar het ziekenhuis is gebracht. De auto is afgesleept.

Veendam: tuinbeelddieven aangehouden
Twee mannen, een 34 jarige Winschotenaar en een 35-jarige man uit Oude Pekela, zijn zondagnacht aangehouden voor het stelen van acht tuinbeelden. De mannen werden in een auto gesignaleerd in Veendam en in Oude Pekela werden zij bij de woning van een van de verdachten aangehouden. In de wagen werden twee beelden gevonden, bij de woning tuinbeelden en sokkels die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Muntendam: jongen (15) aangehouden voor ingooien ruiten Bij een woning aan de Burg. RJ Giezenstraat in Muntendam werden zondagmiddag drie ruiten ingegooid aan de achterzijde van het pand. De bewoners van het pand waren aan het verhuizen. Op aanwijzingen van een getuige kon een 15-jarige jongen uit Muntendam worden aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Hoogezand: automobiliste rijdt weer onder invloed Een 39-jarige vrouw uit Hoogezand die op zaterdagochtend in Hoogezand werd aangehouden voor het rijden onder invloed ging zondagavond weer de fout in, Zij werd gecontroleerd op de Mansholtstraat in Hoogezand en blies een promillage van 0.65. In overleg met de officier van justitie werd besloten de auto van de vrouw in beslag te nemen. Zij kreeg een dagvaarding om zich tegenover de rechter te verantwoorden.

Appingedam: jongen (17) aangehouden voor baldadigheid Een 17-jarige jongen uit Appingedam werd zondagavond bij een school aan de mr. AT Voslaan in Appingedam aangehouden voor baldadigheid. Na klachten uit buurt over vernielingen bij de school konden de agenten op aanwijzen van een getuige de jongen aanhouden. Hij is met een proces-verbaal voor baldadigheid in vrijheid gesteld.

Appingedam: jeugdige bromfietsdief
Op de Georg van Saksenlaan in Appingedam werd een 13-jarige jongen zonder helm op een bromfiets aangehouden. Nadat de jongen bekeuringen had gekregen kwam een melding binnen over de diefstal van een brommer uit Appingedam. De jongen bekende de diefstal van de brommer en krijgt daarvoor een proces-verbaal. De bromfiets is weer terug bij de eigenaar.

Winschoten: rijden onder invloed
Op de Bosstraat in Winschoten reed de 42-jarige bestuurder van een bestelbusje uit Winschoten tegen een geparkeerde auto op. Bij controle bleek de man te hebben gedronken ( 1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Veendam: zonder rijbewijs
Een 37-jarige automobilist uit Assen viel zondagmiddag op door zijn schutterige rijstijl op de Vredenrustlaan in Veendam. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en stond nog gesignaleerd voor een onbetaalde boete van 520 gulden. Omdat hij het bedrag niet kon betalen werd hij aan justitie overgebracht.

Appingedam: jongen(10) vastgebonden door onbekende Een 10-jarige jongen uit Appingedam is zondagmiddag door een onbekende jongeman vastgebonden met afzetlint nadat hij wat gezegd had toen de jongeman een ponton bij de Delfzijlsterweg los wilde maken. De jongeman pakte het jongetje vast en bond hem aan handen en voeten vast. Een toevallige voorbijganger kon de jongen bevrijden en naar huis brengen. Het signalement van de jongeman luidt: man, leeftijd ongeveer 18 jaar, donkere huidskleur, donker haar, lengte ongeveer 180 cm, blauwe spijkerbroek, zwart Nike t-shirt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Uithuizen: vernielingen bij sportveld
Zondagnacht zijn er vernielingen gepleegd bij het sportveld aan de Oude Tilsterweg in Uithuizen. In een grote tent en in een geparkeerde auto werden poederblussers de boel onder gespoten. Uit een buurtonderzoek bleek dat mogelijk een lange man met een kaal hoofd verantwoordelijk is voor de vernielingen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen op telefoonnummer 0900 8844.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.