Gemeente Rotterdam

'Jongeren voor Jongeren' ook in Delfshaven

Het project 'Jongeren voor Jongeren' wordt een vast instrument in het gemeentelijke sociale en arbeidsmarktbeleid. Sinds twee jaar begeleiden studenten van de Ichthus Hogeschool te Rotterdam langdurig werkloze leeftijdgenoten in Charlois naar werk of een nieuwe opleiding. Omdat zij hier goed in slagen, zal het project volgend jaar worden uitgebreid naar de deelgemeente Delfshaven.

De studenten zijn vierdejaars studenten van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Personeel en Arbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Het project is een samenwerkingsverband van Gemeente Rotterdam, Deelgemeente Charlois, Kliq/Arbeidsvoorziening, Werkstad en de Ichthus Hogeschool.

'Jongeren voor Jongeren' staat vandaag, maandag 11 juni, centraal tijdens de conferentie 'Maak het een beetje', over de maatschappelijke betrokkenheid van studenten. Deze conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, de deelgemeente Charlois, de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Kliq (arbeidsvoorziening), Werkstad, Plan van Herstel en de Ichthus Hogeschool. Wethouder Van der Tak (o.m. Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) opent het congres. Andere sprekers zijn onder meer: Paul Rosenmöller (Groen Links), ds. Hans Visser en auteur Rabiaa Bouhalhul.