Politiebericht Flevoland: gehele regio: 11-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 0320- 277779

Aanhouding na mishandeling
LELYSTAD - Gisteravond is op station Almere Parkwijk een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden wegens mishandeling van een conductrice. De jongen had de conductrice bij haar keel gepakt toen hij op haar verzoek geen plaatsbewijs kon tonen. Op het station is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De conductrice bleef verder ongedeerd.

Aanhouding na vernieling
EMMELOORD - Na een melding van vernieling van een ruit van een woning aan het Skagerak zijn gistermiddag twee 20-jarige verdachten uit Groningen aangehouden. De beide verdachten zijn kort na de vernieling aangehouden ter hoogte van de Deel / Korte dreef toen zij richting het station liepen. Proces verbaal is opgemaakt.

Nepvuurwapen in beslag genomen
EMMELOORD - Een 22-jarige man uit Emmeloord is gistermiddag aangehouden nadat hij een plaatsgenoot met een nepvuurwapen had bedreigd. De 22-jarige zou door hem beledigd zijn en daarom zijn `wapen` hebben getrokken. Op aanwijzing van een getuige is de man aangehouden in een woning aan de Berkelstraat en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het wapen is in beslag genomen.

Tanken zonder betalen
ZEEWOLDE - Op de Larserweg is gistermorgen een 20-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens tanken zonder betalen. De verdachte was weggereden bij een tankstation aan de Gooiseweg en werd kort na de melding aangehouden op de Larserweg. Hij was niet in bezit van een rijbewijs. Bovendien had hij een grote hoeveelheid inbrekersgereedschap in zijn auto en bekende op het politiebureau dat hij tenminste 80 auto`s had gestolen in heel Nederland. Na verhoor is hij ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen.

Auto`s vernield
ALMERE - In de nacht van zaterdag op zondag zijn tenminste zeven auto`s vernield in de Muziekwijk. Zes auto`s zijn bekrast met een scherp voorwerp en van een auto is de ruit vernield. In de Filmwijk zijn twee auto`s besmeurd met verf. De eigenaars hebben aangifte gedaan. Een getuige zegt dat de buurt de laatste tijd regelmatig overlast ondervindt door jongeren die vernielingen plegen. De bewoners beraden zich op maatregelen en de politie stelt een onderzoek in om meer vernielingen te voorkomen.