Efficiëntere opslag met virtuele disk array en software

Amstelveen, 11 juni 2001 - Hewlett-Packard annonceert opslagoplossingen en software waarmee gebruikers zeer schaalbare en goed beheerbare opslaginfrastructuren kunnen realiseren die het gebruik van hun opslag-capaciteit optimaliseren. Het gaat onder andere om de eerste 2,0 GB fiber channel virtual disk array, een network attached storage (NAS)-oplossing en software voor HP's XP disk array-familie.

De opslagoplossingen zijn gebaseerd op HP's strategie voor Federated Storage Area Management (FSAM). Het implementeren van deze strategie stelt organisaties in staat gebruik te maken van alle aanwezige opslagcapaciteit binnen een bepaald domein. Organisaties kunnen zo inspelen op de onvoorspelbare vraag naar opslagcapaciteit, en zorgen voor beschikbaarheid en continuïteit.

HP Surestore Virtual Array 7400
De HP Surestore Virtual Array 7400 is HP's mid-range array met de hoogste capaciteit en biedt tot 7,7 terabyte aan opslagruimte. Opslag is schaalbaar tot 105 fibre channel disks door gebruik te maken van het HP DS 2400 disk expansion system. Opslag is bovendien uitbreidbaar door de array te verbinden met een storage area network (SAN). De geringe omvang zorgt dat gebruikers de fysiek beschikbare ruimte optimaal kunnen benutten en dat overheadkosten verminderen.

De HP Surestore Virtual Array 7400 is ontworpen voor het verwerken van mid-range en high-end online transactieprocessen, high-end datawarehousing en decision support systemen, systeemconsolidatie, data-analyse en simulaties. De disk array ondersteunt oplossingen in omgevingen met verschillende besturingsystemen. Ook de volgende software wordt ondersteund:
* HP Command View SDM - dit vergemakkelijkt het lokaal en op afstand beheren van de arrays en is te integreren met HP OpenView applicaties voor storage area management.

* HP Surestore Business Copy voor virtuele arrays - dit stelt gebruikers in staat vrijwel direct kopieën te maken en terug te zetten, zonder de gewone werkzaamheden te onderbreken.

Ook beschikbaar is HP Secure Manager, software voor controle op de toegang tot servers en HP Auto Path for VA voor bescherming tegen fail-over.

HP Surestore NAS XP en HP Surestore NAS VA
De HP Surestore NAS XP en HP Surestore NAS VA zijn kosteneffectieve oplossingen voor opslag van bestanden op systemen met verschillende besturingssystemen. De oplossingen verbeteren de productiviteit van de ingezette informatietechnologie door de efficiëntie van het netwerk en de applicaties te verbeteren met behulp van NAS. De oplossingen zijn vooraf configureerd en 'rack-mounted' waardoor de opbouwtijd minimaal is.

HP XP Array software
Er zijn verschillende op software gebaseerde programma's beschikbaar voor de high-end HP XP disk array-familie:

* HP Instant Capacity on Demand (iCOD) voor het beheren van de opslaggroei en het beschermen van opslaginvesteringen door inactieve opslagcapaciteit alvast te installeren op het HP XP datasysteem. De extra capaciteit kan snel worden geactiveerd om onverwachte groei op te vangen. Initiële investeringen zijn hierdoor overbodig.

* HP Continuous Access over Fibre Channel software voorziet in breed-bandverbinding. Dit resulteert in minder verbindingen op afstand en in lagere kosten. Deze optionele functionaliteit maximaliseert het gebruik van arraycapaciteit en vereenvoudigt het beheer door 'mirroring' op afstand.
* Linux-gebruikers profiteren van geconsolideerde oplossingen voor de HP XP disk array-familie. Ondersteuning van SAN-infrastructuur, integratie met beheermogelijkheden, heterogene server/opslag consolidatie, advies en ondersteuning komen tegemoet aan de behoefte aan 'always-on' e-business. Linux-applicaties kunnen worden ingezet op bestaande opslag- en SAN-infrastructuren. Hierbij kunnen bestaande beheerprocessen en de aanwezige personeelscapaciteit worden gebruikt.

Aanvullende verbeteringen van de HP XP-lijn omvatten:
* HP OpenView SPI, een hulpmiddel bij het oplossen van acute problemen dat data in beeld brengt en alloceert.

* HP Surestore Command View XP voor het monitoren en beheren van XP-capaciteit van een locatie.

* HP Port Control Resource Manager stelt gebruikers in staat prestatie-prioriteiten aan te geven voor de HP XP disk array voor bepaalde (groepen)eindgebruikers.

Beschikbaarheid
De HP Surestore Virtual Array 7400 is beschikbaar per 1 juli 2001. Aanvullende informatie is te vinden via
http://www.wswinteractive.com/hp/nsso.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(