JONES LANG LASALLE

Jones Lang LaSalle: Amsterdamse hotels hoogste bezettingsgraad


- Persbericht -

Onderzoek Jones Lang LaSalle wijst uit:

Amsterdamse hotels boeken hoogste bezettingsgraad in Europa

Amsterdam, 11 juni 2001 - Onroerend goed adviseur Jones Lang LaSalle concludeert dat de Amsterdamse hotels over het jaar 2000 de hoogste bezettingsgraad (82,6%) in Europa hebben geboekt. Het rapport Digest Europe 2001 behandelt de bezettingsgraad van hotels in alle Europese hoofdsteden.

Groei in hotelmarkt
Arthur de Haast, Managing Director Jones Lang LaSalle Hotels: 'De hotels hebben geprofiteerd van een stijging in de vraag terwijl het aanbod hetzelfde is gebleven'. De hoge bezettingsgraad is voornamelijk te danken aan de sterke economische groei in de Amsterdamse bedrijvenmarkt en de stijgende vraag naar kamers in het weekend en in de zomer voor het toerisme. 'Ook de toename van beurzen en conferenties in de RAI hebben bijgedragen aan de hoge bezettingsgraad', aldus De Haast.

Kamerprijzen stijgen met 20,7%
Naast de hoge bezettingsgraad heeft de hotelmarkt ook geprofiteerd van een sterke groei in de gemiddelde kamerprijzen. De tophotels in Amsterdam zagen hun gemiddelde kamerprijzen stijgen met 20,7% tot fl. 385,-. Amsterdam neemt een tweede plaats in op het gebied van snelst groeiende markt in Europa. Op de eerste plaats staat Praag met een stijging van 26,4% in de kameropbrengsten tot fl. 317,54.

Jones Lang LaSalle
Jones Lang LaSalle is wereldwijd toonaangevend in diensten en vermogensbeheer op het gebied van onroerend goed. De organisatie is actief in 98 belangrijke markten verspreid over 34 landen in alle vijf werelddelen. Jones Lang LaSalle is genoteerd aan de beurs in New York.