Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
75

Directie:
voorlichting

11-06-2001

Status:
informatie

Inzendingen ontwerpwedstrijd op www.onderwijsdebat.nl

Vanaf heden staan de inzendingen van de ontwerpwedstrijd van het Ministerie van OCenW op www.onderwijsdebat.nl, de discussiesite van het ministerie. Met publicatie op Internet willen de bewindslieden van onderwijs bevorderen dat alle goede en creatieve ideeën van de inzenders ten goede komen aan het onderwijs.
Begin dit jaar schreven minister Hermans en staatssecretaris Adelmund een onderwijs ontwerpwedstrijd uit. Iedereen die dat wilde, kon een plan indienen voor verbetering en vernieuwing van het basis- en/of voortgezet onderwijs. In totaal zijn er 433 plannen ingestuurd. Begin april selecteerde een jury, onder voorzitterschap van dr. P. Winsemius van McKinsey (en oud-Minister van VROM), 20 inzenders. Deze 20 is een bedrag toegekend om de plannen verder uit te werken. Na de zomer zullen de uitgewerkte plannen worden gepresenteerd.

Ook onder de plannen die niet zijn geselecteerd voor verdere uitwerking zitten veel goede en inspirerende ideeën. Het onderwijs kan hiermee zijn voordeel doen. Daarom zijn bijna alle plannen (inclusief de 20 geselecteerden) beschikbaar via www.onderwijsdebat.nl. Ze zijn geordend in verschillende categorieën en van elk plan is bovendien een korte samenvatting geschreven. Mensen die op basis van die samenvatting meer willen weten, kunnen de integrale plannen downloaden. Ook kan iedereen op de site zijn mening geven over de plannen

Een kleine veertig inzendingen zijn niet beschikbaar op het Internet. Enkele inzenders hebben bezwaar tegen publicatie en sommige plannen kunnen niet worden gedigitaliseerd (bijvoorbeeld een plan in de vorm van een kist).