GEMEENTERAAD OUDERKERK a/d AMSTEL HOUDT ZICH NIET AAN DE WET

Ouderkerk a/d Amstel; maandag 11 juni 2001.

De gemeenteraad van Ouderkerk a/d Amstel heeft op 6 juni in de raadsvergadering een besluit willen doordrukken mbt. een te wijzigen verkeerssituatie in de dorpskern van Ouderkerk. Aangezien de gemeente deze raadsvergadering niet gepubliceerd had in de Amstelgids, hebben een aantal bewoners van de Kon. Wilhelminalaan de besluitvorming gedeeltelijk kunnen verhinderen. Raadsvergaderingen zijn openbaar en een gemeente dient zijn inwoners in de gelegenheid te stellen deze vergaderingen bij te wonen. Wethouder Brummelhuis heeft de fout van de gemeente aan de bewoners toegegeven en hen in het gelijk gesteld.
Op de vergadering stond als punt 8 het eindadvies van de stuurgroep 'reconstructie dorpskern Ouderkerk aan de Amstel'. Dit punt bestond uit 3 onderdelen waarvan punt 1 (finale goedkeuring eindadvies) nu is tegengehouden.
Ondanks het gelijk van de bewoners zijn punten 2 en 3 (samenwerking met projectontwikkelaar Amstelland en toekennen voorbereidingskrediet) op 6 juni doorgedrukt.

Wat veel Ouderkerkers niet weten is dat onder het mom van een wijziging in de verkeersituatie er een aanbouw van het gemeentehuis gerealiseerd moet worden.
Om dit te betalen is er in hetzelfde plan onder andere de bouw van een grote vier etages tellende flat op de kop van de Dorpsstraat opgenomen.

Voornoemde bewoners van de Kon. Wilhelminalaan waren bij de raadsvergadering aanwezig en hebben tegen deze besluiten bezwaar gemaakt. Dit bezwaar is opgenomen in de notulen.
Het feit dat de raadsvergadering vooraf niet gepubliceerd was in de Amstelgids is des te vreemder omdat de gemeente al eerder herhaaldelijk op de hoogte is gebracht door de bewoners van hun bezwaren en nadrukkelijk aan de gemeente is gevraagd om de bewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

De consequenties voor inwoners van Ouderkerk a/d Amstel: Op de kop van de Dorpsstraat tegenover de historische boerderij wordt een hoge flat gebouwd. Dit past in het geheel niet in de omgeving en het ruïneert het gezicht van het 1000 jaar oude Ouderkerk aan de Amstel. Het oude dorp is al zo klein en aangetast, laten we nou zuinig zijn op wat we hebben en er geen flatgebouw in gaan zetten. Dat deze hoogbouw geld oplevert mag duidelijk zijn. Dat dit geld gebruikt gaat worden voor het wegwerken van de "kop van de financiering" voor de aanbouw aan het gemeentehuis is verwerpelijk.

De raadsvergadering waar een definitief besluit genomen wordt ten aanzien van het groene licht geven aan uitvoering van de gemeenteplannen is op 27 juni om 20.00 uur in het gemeentehuis. Deze raadsvergadering is voor iedereen toegankelijk.

Geen hoogbouw in de oude dorpskern ; 27 juni hebben de inwoners van Ouderkerk de kans massaal nee te zeggen tegen dit absurde plan.

Afzender, tevens informatiebron:
P. Bos
Kon. Wilhelminalaan 5b
1191 BR Ouderkerk aan de Amstel
020 496.5593
0653.396333


**** DISCLAIMER ****

De informatie in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Verstrekking aan en gebruik door anderen is dan ook niet toegstaan. Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.