IBM Mindspan Solutions introduceert Content Partner-initiatief

Kant-en-klaar materiaal en ondersteuning bij ontwikkeling content

Diemen, 11 juni 2001 - IBM Mindspan introduceert het Lotus LearningSpace Content Partner Programma. Op basis van dit initiatief kunnen businesspartners e-learning-content ontwikkelen en vermarkten, en nieuwe content voor klanten creëren. Met dit programma biedt Lotus LearningSpace uitgebreide mogelijkheden voor collaborative real-time onderwijservaringen in eigen tempo, rapportage- en beheermogelijkheden en naadloze integratie van content en ontwikkeltools in één platform. IBM Mindspan biedt content-ontwikkelaars en uitgevers nieuwe mogelijkheden om content op de e-learningmarkt te brengen via de Lotus LearningSpace Content Catalog en Lotus LearningSpace Partner Agreement, en met ondersteuning van de Lotus LearningSpace Content Developer Support Site. Door deze initiatieven krijgen gebruikers van IBM Mindspan toegang tot een uitgebreide centrale catalogus van bestaande en nieuwe trainingen voor het Lotus LearningSpace-platform.

"Dit initiatief onderstreept onze betrokkenheid bij de content providers. Door het aanbieden van ondersteuning en tools kunnen zij hun klantenbereik uitbreiden", zegt Laura Sanders, Vice-President IBM Mindspan Solutions. "Verder benadrukt het programma ons streven om klanten zoveel mogelijk Lotus LearningSpace-content aan te bieden en te voorzien in alle e-learning-behoeften."

Het Lotus LearningSpace Content Partner Programma biedt partners kosteloos toegang tot extra omzet en aandacht. Verder krijgen ze toegang tot een enorme hoeveelheid content voor hun bestaande Lotus LearningSpace-omgeving. Zo maximaliseren ze investeringen en kunnen ze snel e-learningoplossingen ontwikkelen en op de markt brengen. In combinatie met haar op standaarden gebaseerde technologieën en services biedt IBM nu ook uitgebreide content via businesspartners, custom content services en ontwikkeltools.

"Door nieuwe en bestaande businesspartners te steunen bij de ontwikkeling en het delen van e-learning-oplossingen op het Lotus LearningSpace-platform, zal IBM Mindspan Solutions nieuwe klanten aantrekken. Direct beschikbare content is essentieel voor ondernemingen die snel willen inspelen op uiteenlopende zakelijke behoeften", aldus Michael Brennan, e-learning-analist bij IDC.

Het Lotus LearningSpace Content Partner Programma bestaat uit drie onderdelen.
(1) Lotus LearningSpace Content Catalog - Een overzichtelijke website met meer dan 1.000 cursussen van business- en alliancepartners. De site heeft uitgebreide zoekfuncties, inclusief informatie over de content-leveranciers en aanschafprocedures.
(2) Lotus LearningSpace Content Partner Agreement - biedt mogelijkheden voor de wederverkoop van Lotus LearningSpace in combinatie met bestaande content. (3) Lotus LearningSpace Content Developer Support Site - Een website met supporttools voor content-ontwikkelaars, met technische ondersteuning via e-mail en zoekfuncties. Verder biedt de site toegang tot de Lotus LearningSpace AICC Content Compatibility-documenten.

Het Content Partner Programma is kosteloos voor businesspartners die deelnemen aan de IBM Mindspan Solutions Business Partner community. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
www.ibm.com/partnerworld/software. Gratis toegang tot de Lotus LearningSpace Content Catalog is mogelijk via www.lotus.com/lscatalog en www.ibm.com/mindspan.

Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,