Candle versterkt CandleNet Command Center voor MQSeries met CandleMonitor Support


Deelname in IBM Business Partner Initiative om ontwikkeling van Plug-Ins voor MQSeries Integrator mogelijk te maken
NIEUWEGEIN/LOS ANGELES, 11 juni 2001 - Candle Corporation, een onafhankelijk softwarebedrijf op het gebied van snelle en flexibele eBusiness oplossingen, introduceert de CandleMonitor message processing plug-in node. Het nieuwe product maakt deel uit van het CandleNet Command Center(tm) (CCC(tm)) voor MQSeries* Integrator versie 2, IBM's berichtentechnologie voor applicatie-integratie. Naast deze nieuwe oplossing, zal Candle ook participeren in IBM's MQSeries Integrator Business Partner Initiative voor Plug-Ins.

"Candle's blijvende ondersteuning voor de MQSeries Integrator en de ontwikkeling van de CandleMonitor plug-in node geven aan dat Candle streeft naar het leveren van bedrijfskritische tools aan ontwikkelaars, " zegt Rob Lamb, directeur Business Process Management IBM Software. "Wij zijn blij met de participatie van Candle in het IBM MQSeries Integrator initiatief voor plug-ins, die een gemeenschappelijke omgeving creëert om openlijk informatie te delen en daarmee gepersonaliseerde oplossingen te ontwikkelen, te promoten en op de markt te brengen."

IBM MQSeries, wereldwijd de meest gebruikte message-queuing software, maakt het voor gebruikers mogelijk om informatie uit te wisselen tussen applicaties op meer dan 35 platforms, van mainframes tot PC's. IBM's MQSeries Integrator V2 is een zakelijke integratie tool waarmee klanten zich kunnen richten op de verandering en de route van informatie tussen applicaties door gebruik te maken van een open en uit te breiden raamwerk. Plug-Ins kunnen vlot worden gecreëerd en toegevoegd aan dit raamwerk, waardoor klantgerichte berichten-oplossingen voor specifieke industriesectoren mogelijk zijn.

"IBM's MQSeries Integrator heeft een uiterst flexibele en uit te breiden architectuur die het Candle productprogramma aanvult, " zegt Frans Kok, managing director Candle Benelux. "IBM's berichten plug-in voorziening maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om MQSI plug-in nodes te schrijven, die berichten kunnen ontleden en/of manipuleren om te voldoen aan zakelijke behoeften. Deze functie, in combinatie met Candle's mogelijkheid om de prestaties van events en berichten te monitoren, is essentieel voor ontwikkelaars."

Omdat CandleMonitor prestaties van berichtenstromen en event monitoring voor MQSI plug-in nodes levert, kunnen volgens Kok MQSI ontwikkelaars effectiever de applicaties die zij creëren beheren. Elke node wordt toegepast in berichtenstromen waarbij van standaard MQSI control-center voorzieningen gebruik wordt gemaakt. Statistieken van de prestaties worden verzameld door de node op verschillende plaatsen in een berichtenstroom te plaatsen, afhankelijk van de eisen van de gebruiker met betrekking tot statistieken. Events in berichtenstromen worden automatisch aangemaakt als de node een verandering in de berichtenstroom waarneemt. Events kunnen door de gebruiker specifiek worden samengesteld door een event-bericht toe te wijzen aan een node die geplaatst is in een verkeerde route binnen een stroom.

De CandleMonitor node is een hulpmiddel om fouten te traceren in berichtenstromen tijdens de ontwikkelingsfase. Het helpt daarbij fouten en slecht presterende delen op te sporen. In de productiefase helpt het daarnaast ook de downtime van het systeem te voorkomen en verhoogt het de productiviteit via vroegtijdige signalering van fouten en prestatieproblemen.

Beschikbaarheid van CandleMonitor Node
De CandleMonitor node is beschikbaar voor MQSeries Integrator versie 2 op Windows NT, Sun Solaris en AIX.

Over IBM MQSeries
IBM MQSeries, de meest gebruikte message-queuing software op de markt, maakt het voor gebruikers mogelijk om informatie uit te wisselen tussen applicaties op meer dan 35 verschillende platforms, van mainframes tot PC's. Met deze onderscheiden software is integratie mogelijk binnen de gehele organisatie, waardoor bedrijven e-business-kansen kunnen optimaliseren door gebruik te maken van bestaande middelen. Zo kunnen zij hun marketing verbeteren en anticiperen op IT-veranderingen zodra hun bedrijfsactiviteiten wijzigen. IBM's Business Integration met MQSeries, waaronder IBM's MQSeries, MQSeries Integrator en MQSeries Workflow, richt zich op de kritieke gebieden van IT- beheer: berichtenverkeer, applicatie en integratie van informatie en automatisering van bedrijfsprocessen. Meer informatie over MQSeries: http://www.ibm.com/software/ts/mqseries.

Over Candle Corporation
Candle Corporation, gevestigd in Los Angeles, Californië, is met meer dan 5.000 klanten in 61 landen al 25 jaar één van de grootste onafhankelijke leveranciers van software en diensten ter wereld. Candle ontwikkelt en levert meer dan 200 producten en diensten waarmee bedrijven de effectiviteit van hun e-business activiteiten kunnen ontwikkelen, integreren, beheren en meten. Oplossingen van Candle bieden de snelheid en alertheid die een voorwaarde zijn voor het succes van eBusiness. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.candle.com.

Meer informatie:
Frans Kok van Candle Benelux, tel. (030) 600 35 15 (e-mail: frans_kok@candle.com)
of
Harry Scholte van Sterk Werk Communicatie, tel. (010) 456 78 49 / 0650 237979 (e-mail: harry.scholte@sterkwerk.nl)

Meer informatie over Candle Corporation is te vinden op http://www.candle-europe.com. Ook kunnen vanaf de site gratis trial versies gedownload worden.