PERSBERICHT

SCARLET TELECOM NEEMT KLANTENBESTAND ECONOPHONE/VIATEL OVER, MAAKT EINDE

AAN ONZEKERHEID

· Voordelig bellen EconoPhone klanten voortaan via Scarlet
Antwerpen, 11 juni 2001 ­ Scarlet Telecom, de snelgroeiende telecomaanbieder in de Benelux, heeft overeenstemming bereikt over de voortzetting van de dienstverlening aan de klanten van het in financiële moeilijkheden verkerende EconoPhone/Viatel. Hen wordt met onmiddellijke ingang de telefoondiensten van Scarlet aangeboden.

"Daarmee komt een einde aan de onzekerheid voor de klanten van EconoPhone/Viatel", zegt Erik van Bon, zaakvoerder van Scarlet Telecom BVBA in Antwerpen. "Wij zetten de dienstverlening van EconoPhone/Viatel via onze eigen code 1666 voort. Klanten kunnen zich bij ons ook inschrijven voor onze Carrier PreSelect dienst en free-phone klanten kunnen ook bij ons terecht en daarmee hun huidige 0800-nummer behouden. Ook zullen wij de Viatel klanten internet diensten gaan aanbieden".

Scarlet Telecom is aanbieder van voordelige telecomdiensten van hoge kwaliteit en bedient ruim 200.000 actieve klanten in de Benelux. Scarlet Telecom maakt een explosieve groei door. De onderneming heeft zich ten doel gesteld één van de toonaangevende aanbieders in de Benelux te worden van gecombineerde diensten voor spraak, data en Internet voor consumenten en zakelijke klanten. Afgelopen week nog werd de overname van NETnet in Nederland en Transnet gerealiseerd, terwijl eerder in Nederland de klantenbestanden van achtereenvolgens Interoute, Viatel en UPC's Bel1600 werden overgenomen. Scarlet Telecom is inmiddels tot de top drie van telecombedrijven in Nederland doorgedrongen.

Ook in België ambieert Scarlet Telecom stevige positie. "Wij zijn in het najaar van 1999 in Belgie gestart en sindsdien zijn wij gestaag gegroeid", zegt Erik van Bon. "Onze positie in de Belgische markt zal nog verder versterkt worden, zowel via organische groei alsmede door acquisities".

Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom BVBA is een dochteronderneming van het in 1992 opgerichte Nederlandse Scarlet Telecom BV en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker in België een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Info: http://www.scarlet.nl

Contact:
Steijger.communications
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331