P E R S B E R I C H T

Wanadoo start eigen portal sales group voor commerciële activiteiten op het Wanadoo-portaal

Amsterdam, 11 juni 2001 - Wanadoo, één van de grootste internetaanbieders van Europa, heeft in Nederland een portal sales group aangesteld om voor haar eigen webportaal www.wanadoo.nl actief bedrijven te benaderen voor advertenties, e-commerce en sponsoring.

De portal sales group genereert op drie manieren inkomsten uit het Wanadoo-portaal: met e-commerce activiteiten, het verkopen van advertentieruimte op het webportaal en met het aanbieden van on- en offline sponsormogelijkheden.

Wanadoo faciliteert bedrijven die e-commerce activiteiten willen opstarten met het online verkopen van producten in het Wanadoo Warenhuis op haar portaal. Hierbij voorziet Wanadoo ze van de benodigde back-office faciliteiten, zoals betaling en kredietcontrole. Wanneer bedrijven reeds e-commerce ervaring hebben en deze faciliteiten in eigen beheer hebben, kunnen ze een eigen virtuele winkel openen in het Wanadoo Winkelcentrum.

Voor het verkopen van advertentieruimte benadert de portal sales group zelf de eigen partners. Ze werkt hierbij nauw samen met Netplus/Adlink, een van de belangrijkste spelers op de online advertentiemarkt. "De directe bewerking van die markt door een eigen portal sales group draagt bij aan de positionering van Wanadoo als A-merk", aldus John de Vroede, manager van de portal sales group.

Het Wanadoo-webportaal biedt een breed pakket aan services (chat, logo's en ringtones, e-mail, webmail, nieuws, beurs, verkeer, televisie en horoscopen) en acht thematische informatiekanalen (Wanadoo, Games, Sport, Film, Muziek, Geld, Nachtclub en Winkelcentrum). In april 2001 is het Wanadoo-webportaal op de tiende plaats binnengekomen van meestbezochte websites in Nederland (bron: Nielsen/NetRatings, april 2001).

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet (www.euronet.nl) is een volledige dochteronderneming van Wanadoo SA. Wanadoo SA is een van de grootste Europese internet service providers en de internet mediadochter van France Telecom. EuroNet Internet behoort in Nederland tot de selecte groep top level service providers en biedt internetdiensten aan onder twee merken: EuroNet Internet voor de zakelijke markt en Wanadoo voor de consumentenmarkt. Sinds 1994 verzorgt EuroNet Internet producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Wanadoo biedt een volledig pakket van internettoegang aan consumenten, waaronder breedband (ADSL en Cable), prepaid (Smartpack) en gratis abonnementen (Free). Daarnaast levert het webportaal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over acht thematische kanalen. Sinds de overname van het Britse Freeserve in februari 2001 telt Wanadoo internationaal bijna vijf miljoen actieve abonnees.

Voor meer informatie of het aanvragen van illustratiemateriaal: EuroNet Internet: Dianne Potters, Corporate PR Manager telefoon: (020) 535 51 51
e-mail: diannep@nl.euro.net