Eerste HP Bluetooth-oplossing voor printers

HP Deskjet 350, gecombineerd met H-Soft bluePrinterbluetooth, resulteert in een oplossing voor radiotransmissie tussen mobiele printers en notebooks

Amstelveen, 11 juni 2001 - Hewlett-Packard presenteert de eerste HP Bluetooth-oplossing voor printers. Deze bestaat uit twee componenten: een mobiele HP Deskjet 350 printer en bluePrinterbluetooth van H-Soft EDV GmbH, voor draadloze radiotransmissie met notebooks. Met deze oplossing is elke HP Deskjet 350 geschikt te maken voor Bluetooth. Vanaf 1 juni 2001 is deze Bluetooth-oplossing volop verkrijgbaar.

De HP Deskjet 350 Bluetooth Solution en de H-Soft bluePrinter maken werken buiten het kantoor nog gemakkelijker. In principe is het een geschikte oplossing voor iedereen die af wil van kabels. Het systeem kan ook worden gebruikt op de vaste werkplek. Binnen het bereik van 10 meter kan men overal printen, het signaal gaat zelfs door muren heen.

De blue+Card, een PC-kaart met een flexibele antenne die in de PCMCIA poort van notebooks past, doet dienst als zender. De flexibele antenne voorkomt dat de antenne of het moederbord snel worden beschadigd. Een speciale printermodule doet dienst als ontvanger. De printeraccu levert stroom aan de ontvangstmodule.

De HP Bluetooth Solution voor printers gebruikt radiofrequenties tussen 2.402 en 2.480 GHz, heeft een zendsnelheid van 723 kBit/s en een bereik van tien meter. Frequency hopping, codering, unieke adressering en datacompressie garanderen dat de transmissie bijzonder veilig verloopt. De PC-kaart is bij software-updates te upgraden door nieuwe drivers van internet te downloaden. De printermodule is draadloos te upgraden. De PCMCIA-uitbreidingspoort is geschikt voor alle standaard notebookmodellen, waaronder de HP Omnibook-reeks.

Verkoopadviesprijzen
De mobiele HP Deskjet 350 kleurenprinter heeft een verkoopadviesprijs van fl. 549,- en de HP-accu van fl. 99,-. De H-Soft bluetooth PC-kaart heeft een adviesprijs van ongeveer fl. 499,- en de printer module van ongeveer fl. 549,-. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Bluetooth: volop mogelijkheden
Bluetooth is een radiotechnologie voor korteafstandstransmissie en is geschikt voor alle apparaten met een microprocessor. Met Bluetooth kunnen notebooks of organizers snel en draadloos communiceren met mobiele telefoons, mobiele telefoons op hun beurt met hands free-installaties, en PC's met printers of scanners.

Bluetooth maakt gebruik van de 2,4 Gigahertz band, die wereldwijd licentievrij is. De transmissiesnelheid voor spraak is 423 kBit/s, voor data 723 kBit/s. De reikwijdte is tussen de 10 en 100 meter. Via Bluetooth kunnen maximaal zeven sets met elkaar communiceren.

De manier waarop de data via Bluetooth wordt verzonden maakt de technologie bijzonder veilig. De data wordt in pakketjes verdeeld die worden verzonden via 79 verschillende radiokanalen. Frequency jumping (1600 keer per seconde), codering, unieke adressering en datacompressie maken de verzending extra veilig.

Meer dan 2000 organisaties, waaronder grote namen op IT- en telecom-gebied, zijn al toegetreden tot de SIG (Special Interest Group). Deze is in 1998 opgericht om nieuwe technologie te promoten. Volgens onderzoeken van de Cahners In-Stat Group, zullen in 2005 meer dan 670 miljoen sets wereldwijd geschikt zijn voor Bluetooth.

Zakelijk printen in kleur
HP is toonaangevend leverancier van zakelijke oplossingen voor printen in kleur. Het assortiment bestaat onder meer uit de inkjetreeks HP Deskjet- en HP Business Inkjet-printers. Deze komen tegemoet aan alle eisen die professionele gebruikers stellen ten aanzien van prestaties, printformaten en netwerkmogelijkheden. De kleurenlaserprinters HP Color LaserJet en de grootformaatprinters uit de HP Designjet-reeks maken het aanbod compleet.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Er zijn drie foto's beschikbaar die u hier kunt downloaden; http://www.hp.nl/pers/fotos/bth1.jpg, http://www.hp.nl/pers/fotos/bth2.jpg en/of http://www.hp.nl/pers/fotos/dj350.jpg

Contactpersoon voor de redactie:
(