Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

PERSBERICHT



Nieuwe secretaris Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

11 juni 2001



Prof.dr. Jarig van Sinderen (1953) wordt per 1 september 2001 secretaris/directeur bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Hij volgt in deze functie mr. J.C.F. Bletz op, die binnenkort met pensioen zal gaan.

Van Sinderen studeerde Algemene Economie aan de rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1990 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift Belastingheffing, economische groei en belastingopbrengst: een evaluatie van aanbodeconomie. Van september 1978 tot 1982 was hij wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Macro-economische Politiek van de EUR. Na 1982 vervulde hij diverse functies op het Ministerie van Economische Zaken, ondermeer als directeur Algemene Beleidscoördinatie bij het DG voor Industrie en diensten en plv. directeur Algemene Economische Politiek. Thans is hij bij EZ directeur Strategie, Onderzoek en Internationaal van het Directoraat Generaal voor Innovatie.
Jarig van Sinderen blijft in deeltijd als hoogleraar Economische Politiek verbonden aan het Onderzoek Centrum Financieel Economisch Beleid van de EUR.


Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij het bureau van de WRR: dr. S.J. Langeweg tel. 070 356 4651