Gemeente Breda

11-06-2001

Herinrichting deel Tilburgseweg na overname van provincie Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om eigendom, beheer en onderhoud van de Tilburgseweg (gedeelte tussen de Dorstse Leij en de gemeentegrens met Oosterhout) over te nemen van de provincie Noord-Brabant. Direct hierop aansluitend wil het college dit weggedeelte opnieuw inrichten.

De hoofdrijbaan van deze weg is nu nog van de provincie terwijl beide parallelwegen van de gemeente Breda zijn. Vanwege het gemeentelijk belang om zowel het zuidelijk als het noordelijk deel van het toekomstige bedrijventerrein Hoogeind 2 goed bereikbaar te maken is in overleg met de provincie Noord-Brabant besloten het eigendom van het weggedeelte tussen de Dorstse Leij en de gemeentegrens met Oosterhout over te dragen aan de gemeente Breda.

Het bedrijventerrein Hoogeind 1 is helemaal ingericht. In oostelijke richting gaat de gemeente aan weerszijde van de Tilburgseweg het bedrijventerrein Hoogeind 2 aanleggen. Het gedeelte van dit nieuwe bedrijventerrein dat aan de zuidzijde van de weg komt te liggen, wordt bereikbaar gemaakt via bedrijventerrein Hoogeind 1. Het bedrijventerrein aan de noordzijde van de weg wordt bereikbaar gemaakt via een nieuw aan te leggen kruising. Hiervoor is een gedeeltelijke reconstructie van de Tilburgseweg noodzakelijk.

Het inrichtingsontwerp is tot stand gekomen in overleg met de provincie Noord-Brabant, de bewoners van dit weggedeelte en de gemeente Oosterhout. Voor de aanvang van de reconstructie worden de bewoners geïnformeerd over aard en duur van de werkzaamheden.

Breda, 11 juni 2001