Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 11-06-2001 Persberichten district Sittard (JvK/11.30 uur)

Sittard, messteken
Een tot nu toe onbekende gemaskerde man heeft zondagmorgen kort na 08.00 uur in haar woning aan de Eisenhowerstraat een 43-jarige vrouw met een mes in de rug gestoken. De politie is op zoek naar de dader. Omstreeks 08.00 uur wordt aangebeld bij de woning van het slachtoffer. Zij opent de voordeur en wordt geconfronteerd met een gemaskerde man. Deze dringt de woning binnen en haalt plotseling een mes tevoorschijn waarmee hij de vrouw de verwonding toebrengt. Het lukt het slachtoffer om haar woning te verlaten en naar buren te rennen. Op dat moment verlaat de overvaller de woning en weet te onkomen. De verwondingen van het slachtoffer werden in het ziekenhuis behandeld. De vrouw werd ter observatie opgenomen.

District Sittard, inbraken
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kantine van tennisvereniging LTV Elsloo aan de Slakberg in Elsloo. Een toiletraampje werd vernield om binnen te komen. Een geluidsinstallatie en enkele cds werden door de dader meegenomen.

In de loop van zondagmorgen werd ingebroken in een woning aan de Kromstraat in Sittard. Aan de achterzijde werd een deur geforceerd. Uit de bijkeuken verdween een verpakking met honderd hondenkluifjes en een sleutelbos.

Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Rijksweg Zuid in Sittard. Men kwam binnen door een kelderluik te forceren. Vervolgens werd de benedenverdieping doorzocht. De bewoners konden nog niet zeggen wat er precies werd ontvreemd.

Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Rijksweg Noord in Geleen. Omstreeks 03.00 uur ging het alarm af. Toen de politie samen met de sleutelhouder het pand inspecteerde bleek dat er twee computers waren gestolen.