Politiebericht Limburg-Zuid: 11-06-2001
Politie Limburg-Zuid; ruilbeurs `Rij jij ook mee` Maandag, 11 juni 2001

Limburg-Zuid

Op 2 april 2001 begon het politie jeugdproject Rij jij ook mee ? De bedoeling was dat de 47.000 kinderen van de basisschool groepen 3 tm 8 40 plaatjes van politievoertuigen uit de hele wereld konden verzamelen door politie op straat aan te spreken. De plaatjes konden in een verzamelalbum worden gestoken. Dit album kregen de kinderen op de eerste dag van het project op school.
Het project was vanaf de eerste dag een groot succes. De plaatjes vlogen de deur uit en een nieuwe rage was geboren, welke snel de naam Polimon kreeg. Iedere week gingen tussen de 150.000 en 200.000 plaatjes via de lokale politiemensen naar de kinderen welke op jacht naar de politie waren.

Omdat wij als politie vinden dat de kinderen welke geprobeerd hebben om aan 40 plaatjes te komen maar dit om de een of andere reden niet helemaal voor elkaar hebben gekregen organiseren alle Basiseenheden van de politie Regio Limburg Zuid op zaterdag 16 juni 2001 van 11 tot 13.00 uur een ruilbeurs waar de kinderen alsnog hun collectie compleet kunnen proberen te maken.
Het is de bedoeling dat de kinderen naar de ruilbeurs komen en daar onderling proberen te ruilen. Als dat niet lukt kunnen ze ook met de politie proberen te ruilen. Kinderen welke geen dubbele plaatjes hebben, kunnen ook komen en zij krijgen de plaatjes die ontbreken of kunnen een lijst invullen waarop zij kunnen aankruizen welke plaatjes ze nog missen. Wij zullen dan proberen de gevraagde plaatjes na te sturen.
Op een aantal locaties zijn bijzondere politieautos te zien, treed de politie kapel op, zijn brandweerautos of Koninklijke Marechaussee voertuigen te bewonderen. We hopen dat we de rage polimon dmv de ruilbeurs op een leuke manier kunnen afsluiten en dat alle kinderen hun album vol hebben.

Roland van Delden. & Theo Dohmen
Voor verdere info tel 043 4006272 / 71

Overzicht Ruilbeurs 16 juni 2001.

BE = Basiseenheid

District Maastricht
BE 1 Centrum, samen met BE 2 Noord-West: in winkelcentrum Brusselsepoort
BE 3 Noord - Oost, samen met BE 4 Zuid Oost/Eysden: in bureau Molensingel
BE 5 Valkenburg: Bureau Valkenburg
BE 6 Meerssen: Bureau Meerssen

District Kerkrade
BE Kerkrade Centum, samen met BE Kerkrade/Eygelshoven: bij Brandweer BE Landgraaf: Bureau Landgraaf
BE Mergelland: Scholengemeenschap Sophianum te Nyswiller

District Heerlen
BE Heerlen Centrum: Bureau Centrum
BE Heerlen Zuid: Bureau Heerlen BE Voerendaal Nuth: Bureau Klimmen BE Brunssum: Brikke Oave ( gemeenschapshuis )

District Sittard
BE Sittard: Oude bureau Sittard Pr Kennedysingel BE Geleen: Bureau Geleen
BE Born: Bureau Buchten
BE Stein: Bureau Stein
BE Beek: Bureau Beek