Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-06-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.40 u) Maandag, 11 juni 2001

District Kerkrade

Kerkrade; gestolen autos
De politie heeft afgelopen zondagmiddag op een parkeerplaats aan de Nijswillerweg in Simpelveld de twee inzittenden (29/32 jr uit Vaals) van een auto aangehouden. Bleek namelijk dat de auto die zij bij zich hadden, die zondagmiddag op de Caumerstraat in Kerkrade was gestolen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen en werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie stelt verder onderzoek in naar deze autodiefstal en de precieze rol van ieder van beide verdachten daarbij.
Bij een benzinetankstation aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade werd afgelopen zondagmiddag ook een auto gestolen (terwijl de automobilist even in het servicegebouw was om iets te kopen). De politie die een onderzoek instelde heeft diezelfde middag op de Prof.Koopmansstraat in Hoensbroek twee verdachten (18/22 jr uit respectievelijk Heerlen en Hoensbroek) die voldeden aan het bij het onderzoek naar voren gekomen signalement, aangehouden. De gestolen auto werd op de Terveurdtweg in Hoensbroek teruggevonden. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht waar ze werden ingesloten.

Kerkrade; hersentrauma/letsel
Vanmorgen, maandagmorgen omstreeks 07.30 uur is op de Vauputsweg in Kerkrade een 48-jarige fietser uit Heerlen door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val gekomen en gewond geraakt. Het slachtoffer werd, vermoedelijk met hersentrauma/letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij in comateuze, en volgens laatst bekomen informatie in kritieke toestand werd opgenomen op de afdeling intensive care. De politie die een onderzoek instelt naar hetgeen er precies op de Vauputsweg is gebeurd, is op zoek naar getuigen (telefoon 0900-8844).

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Ceintuurstraat in Landgraaf van een 56-jarige bestuurder van een bromfiets uit die plaats, bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 o/oo alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.