NOS





NOS verwerft uitzendrechten Ierland-Nederland

11-06-01

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van de belangrijke kwalificatiewedstrijd Ierland - Nederland, die op 1 september aanstaande in Dublin wordt gespeeld. Nederland moet deze wedstrijd winnen om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2002, dat volgende zomer in Japan en Zuid-Korea wordt gehouden. Nederland staat op dit moment op een derde plaats in kwalificatiegroep 2.
Wil Nederland nog uitzicht houden op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in 2002, dan moet het de belangrijke wedstrijd tegen Ierland winnen. Een hele klus, gelet op het feit dat Ierland in groep 2 een stevige koppositie inneemt. Een sterke tegenstander dus, waartegen Nederland in de thuiswedstrijd op 2 september 2000 gelijkspeelde. De uitslag was toen 2 - 2.

De NOS heeft de rechten van deze kwalificatiewedstrijd verkregen na onderhandelingen met I.S.C., International Sport Consultancy, in Amstelveen, die namens de Ierse voetbalbond onderhandelde over de rechten. De wedstrijd wordt op 1 september om 16.00 uur in Dublin gespeeld en op Nederland 2 uitgezonden.

Studio Sport



archief persberichten