Gemeente Rheden

Nieuws (11-06-2001)

Rhedenaar week 23 - 2001
Bericht

* Het eerstvolgende spreekuur van burgemeester en wethouders is op maandag 18 juni aanstaande. U kunt tussen 17.00 en 18.00 uur zonder afspraak binnenlopen op de eerste verdieping van het gemeentehuis.
* Wilt u meer weten van de gemeente. Veel informatie is ook te vinden op onze homepage: www.rheden.nl.

* Wilt u als inwoner van Nieuw Velp Zuid meepraten over de toekomst van uw wijk? Heeft u een vraag? Of is er iets dat u nog niet eerder heeft laten weten? Kom dan naar het spreekuur van wethouder Els van Hout. Zij houdt elke eerste woensdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur spreekuur in het Lorentzhuis, Rijnstraat 1 in Velp.
* Tot 22 juni zijn op de eerste verdieping van het gemeentehuis werken te zien van Lies Sieverding, Jeannette Hoek en Liisa Verasdonk.



De commissie Ruimte vergadert op donderdag 7 juni 2001 om 19.30 uur in het gemeentehuis

Aan de orde:


* Kort verslag van de openbare vergadering van de Commissie Ruimte van 10 mei 2001.


* Terrein Welkoop/Van Kinsbergen.


* Wijziging subsidieregeling oud papier.


* Bestemmingsplanwijziging De Enk te De Steeg.

* Ontwerp-raadsvoorstel met bijbehorende bescheiden inzake afwijzen verzoeken het bestemmingsplan Dieren Noord-West te wijzigen.


* Verzoek om uitwerking bestemming Havelaarstraat 3 te Velp.

* Vaststelling bestemmingsplan 'Begraafplaats Imboslaan, Dieren'.

* Milieujaarverslag 2000.


* Stukken ter kennisneming


* Mededelingen.


* Rondvraag.



Gifbus

Zaterdag 16 juni
Laag Soeren, Cruyshoevelaan
van 9.00 tot 10.00 uur
Spankeren, Kerkplantsoen
van 10.15 tot 11.15 uur
Dieren, Callunaplein
van 11.30 tot 13.00 uur
Ellecom, Binnenweg
van 13.15 tot 14.15 uur.
De Steeg, Van Aldenburglaan
van 14.30 tot 15.30 uur


Overlast hondenpoep

Overlast door hondenpoep is een veelgehoorde klacht bij de gemeente. Vaak bellen mensen met deze klacht naar bureau rayononderhoud. Het opruimen van de hondenpoep is echter de verantwoordelijkheid van de hondenbezitters. Bureau rayononderhoud heeft hierin geen taak.

Bij bureau milieu was destijds een hondenwachter in dienst. Hij controleerde de, in de A.P.V., vermelde regels voor hondenbezitters. Door de herijking (bezuinigingen) is de taak van hondenwachter komen te vervallen. De regels blijven echter wel van kracht en handhaving hierop behoort bij overtredingen nog altijd tot de bevoegdheden van zowel politie als milieucontroleur.

Voor alle duidelijkheid zetten we nogmaals de regels voor de hondenbezitters op een rij.


* Op kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweides en schoolpleinen mogen honden niet komen.

* Honden moeten overal aangelijnd zijn, behalve in de losloopgebieden.
* Hondenbezitters moeten de poep van hun hond opruimen. Hondenpoep mag dus nergens blijven liggen binnen de bebouwde kom, behalve op de uitlaatterreinen en de losloopgebieden.

Alle hondenbezitters zijn in het bezit van de folder met daarin de regels. Deze folder is ook nog verkrijgbaar bij de Service Centra in Dieren en Velp en bij het Publieksbureau in het gemeentehuis.

Naast deze regels geldt ook in dit geval dat regelgeving slechts een hulpmiddel is. In de eerste plaats komt het aan op de houding en het gedrag van de hondeneigenaar, die uiteindelijk beslist waar de hond zijn hoop mag neerleggen. Onze hoop is dat u geniet van uw hond maar tevens anderen niet laat meegenieten van de hondenhoop.



Jong in Rheden

De gemeente Rheden wil het jeugdbeleid een nieuwe impuls geven. Onder het jeugdbeleid vallen basisvoorzieningen voor kinderen (kinderopvang, peuterspeelzalen, onderwijs), maar ook voorzieningen voor jongeren (jeugd- en jongerenwerk, jongerenontmoetingsplekken, huisvesting, arbeidsmogelijkheden, sportvoorzieningen etc.).

Onlangs heeft de gemeente haar visie op jeugdbeleid op papier gezet. In het beleidskader integraal jeugdbeleid met de titel Jongleren heeft ze een aantal richtinggevende uitspraken gedaan. Zo is het doel meer samenhang te creëren in voorzieningen voor jeugd in de leeftijd van 0
- 23 jaar en meer aan te sluiten bij de behoeften de jeugd. Bij het maken van plannen wil de gemeente nadrukkelijk jongeren zelf, ouders en organisaties betrekken. Binnen het gemeentelijk beleid moeten de schotten weg. Verder heeft het onderwijs een centrale rol binnen het integraal jeugdbeleid. Tenslotte wil de gemeente in aansluiting op landelijke afspraken extra inzet plegen voor de jongste kinderen van 0 tot 6 jaar.

Hoe weet de gemeente wat de jeugd en jongeren beweegt en wat hun wensen zijn? In december vorig jaar is een onderzoek gestart naar de leefwereld en behoeften van de jeugd. Spectrum Instituut Maatschappelijk Welzijn heeft dit onderzoek voor de gemeente uitgevoerd. Door middel van enquêtes en panelgesprekken met jongeren, ouders en ´sleutelfiguren´ is een beeld ontstaan van behoeften en knelpunten op het terrein van jeugdbeleid. (Sleutelfiguren zijn personen die beroepsmatig of vrijwillig contacten hebben met jeugdigen.) Onderwerpen die aan bod kwamen zijn huiswerk, school, gezondheid, vrije tijdsbesteding, veiligheid en nog veel meer andere zaken. Vorige week is het eindrapport verschenen. Dit onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd voor de gemeente. De belangrijkste conclusies lichten we volgende week toe op deze pagina.

Mede op basis van de resultaten van het onderzoek zal een concreet actieplan worden opgesteld. Want het is niet mogelijk binnen een jaar aan alle wensen en behoeften van de jeugd en ouders tegemoet te komen. Daarvoor is eenvoudig niet voldoende geld beschikbaar. Er zullen dus prioriteiten moeten worden gesteld. Dat doet de gemeente niet alleen. Dat wil ze samen met jongeren, ouders, sleutelfiguren, politici en de betrokken instanties doen. Onder meer door volgende week donderdag 14 juni een grote werkconferentie te organiseren, getiteld Jong in Rheden.

Jongeren, ouders of andere betrokkenen die graag mee willen denken en praten over het toekomstige jeugdbeleid kunnen zich nog aanmelden voor de werkconferentie bij het secretariaat van de afdeling Welzijn, telefoonnummer 026-4976568. Het programmagedeelte waarbij jongeren en andere betrokkenen zijn uitgenodigd duurt van 16.30 tot 19.15 uur en vindt plaats in het gemeentehuis in De Steeg, Voor broodjes wordt gezorgd.



KAVERGUNNINGEN
Hieronder publiceren wij de op 22 mei 2001 verleende kapvergunning. Wanneer u vindt dat u door het verlenen van de kapvergunning in uw belang wordt geschaad, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders.
Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het kappen niet uitgesteld. Daarvoor moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030,
6800 EM Arnhem. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u alleen indienen, wanneer u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Voor meer informatie kunt u bellen met het Bureau Rayononderhoud, telefoonnummer (026) 49 76 328 of (026) 49 76 463.

Velp
Kastanjelaan 6 (terrein Casa Cara), 3 beuken, 1 kastanje, 1 lork, 4 levensbomen, 2 berken, 3 acacia´s, 1 taxus, 1 linde (kapvergunningen en tekening liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Service Centrum, Hoodfstraat 106 te Velp)

BEKENDMAKING
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat bij Collegebesluit d.d. 28 mei 2001 subsidieplafonds voor het jaar 2002 zijn vastgesteld onder voorbehoud van goedkeuring door de Gemeenteraad.

De subsidieplafonds voor de basissubsidies zullen in 2002 zijn voor de sectoren
Arbeid en educatie (vormings- en ontwikkelingswerk) f 22.287,-- =10.113,40
Samenlevingsopbouw f 111.691,-- = 50.683,17
Maatschappelijke zorg f 25.495,-- = 11.569,13
Kunst en Cultuur f 198.970,-- = 90.288,65
Toerisme en Recreatie f 28.250,-- = 12.819,29
Sport (gehandicaptensport) f 15.169,-- = 6.883,39

Het subsidieplafond voor de incidentele subsidies bedraagt f 42.025,-- ( 19.070,11).

Aanvragen voor basissubsidies voor het jaar 2002 kunnen tot 1 juli 2001 worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg, ter attentie van mevrouw J.Peters. Bij de vaststelling van de subsidies zal rekening gehouden worden met bovenvermelde subsidieplafonds.

WET MILIEUBEHEER
Acceptatie twee meldingen verandering inrichting ingevolge artikel 8.19, lid 2, van de Wet milieubeheer.
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat zij op 4 mei 2001 twee meldingen verandering inrichting ingevolge artikel 8.19, lid 2, van de Wet milieubeheer hebben ontvangen van de Koninklijke Gazelle BV te Dieren. Het betreft het melden van voorgenomen veranderingen op het bedrijf voor de productie en verkoop van rijwielen aan de Wilhelminaweg 8 te Dieren. Één melding betreft de verplaatsing van bestaande opslagactiviteiten en de andere melding betreft de verplaatsing van bestaande montagewerkzaamheden, beiden naar nieuw aan te brengen verdiepingsvloeren in de productiehal.

De voorgenomen veranderingen zijn op onderdelen in strijd met de bestaande milieuvergunning ten behoeve van het bedrijf, zoals verleend op 22 februari 2000. Omdat de veranderingen naar hun oordeel echter:
- niet leiden tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die het bedrijf ingevolge de genoemde vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mag veroorzaken;
- niet leiden tot een ander bedrijf dan waarvoor de vergunning is verleend;

- geen aanleiding geeft tot toepassing van de artikelen 8.22, 8.23 of 8.25 van de Wet milieubeheer;
verklaren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden, dat zij de meldingen verandering inrichting ingevolge artikel 8.19, lid 2, van de Wet milieubeheer accepteren.

Bezwaar
Wanneer u bezwaar wilt maken tegen deze verklaring van acceptatie van de meldingen, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Daarbij kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet verder bekend te maken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: a de naam en adres van de indiener;
b de dagtekening;
c een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;
d de gronden van het bezwaar.

De termijn voor het indienen van bezwaren loopt tot en met donderdag 12 juli 2001.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet uitgesteld. Daarvoor kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt f 225,-- voor natuurlijke personen en f 450,-- voor rechtspersonen.

Het realiseren van de veranderingen op het bedrijf mag pas plaatsvinden als deze verklaring van acceptatie van de meldingen in werking is getreden. De verklaring treedt in werking met ingang van de dag, na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift.
Indien gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt deze verklaring in werking als op dat verzoek is beslist. De meldingen zullen onderdeel gaan uitmaken van de bestaande milieuvergunning.

Inzage
U kunt het besluit met de daarbijbehorende stukken gedurende de bezwarentermijn kosteloos inzien bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg. Dit kan op maandag, woensdag en donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 uur tot 19.30 uur, op vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Op verzoek kunt u een mondelinge toelichting krijgen (op dinsdag echter niet na 17.00 uur). Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten van reproductie wordt een afschrift van ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Verdere informatie hierover kunt u krijgen bij het Publieksbureau in het Gemeentehuis, telefoonnummer (026) 49 76 350.

Melding(en) op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer Voor bepaalde bedrijven/inrichtingen (of onderdelen ervan) geldt een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) op grond van de Wet milieubeheer. Dit houdt in, dat voor het oprichten, uitbreiden of wijzigen van (een deel van) zo'n bedrijf/inrichting geen vergunning op grond van de Wet milieubeheer nodig is. Het indienen van een schriftelijke melding is dan voldoende. Aan de milieuvoorschriften van de desbetreffende AMvB moet wel worden voldaan. Bij de meldingen hieronder staat welke AMvB van toepassing is.

Meldingen voor de volgende percelen zijn binnengekomen:
- Florijnweg (kavelnr. 43), Velp. Melding van Harvex B.V. te Westervoort. De melding betreft het oprichten van een magazijn en kantoor voor het bedrijf Vloeren Frees- en Straalbedrijf B.V. (V.F.B. bv). Het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer is van toepassing;


- Ommershofselaan 14, Velp. Melding van de heer P.H.Swemmer te Velp. De melding betreft het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op het horecabedrijf 'Sem Café'.

Inzage
De meldingen liggen ter inzage met ingang van donderdag 7 juni 2001. Ze kunnen gedurende zes weken worden ingezien bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg. Dat kan op maandag, woensdag en donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur; dinsdag van 08.30 uur tot 19.30 uur; en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Op verzoek zullen de stukken dan mondeling worden toegelicht (op dinsdag echter niet na 17.00 uur).

BOUWEN EN WONEN
Hieronder publiceren wij bouwaanvragen die recentelijk zijn ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders. Deze bouwplannen kunnen worden ingezien bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis in De Steeg op werkdagen maandag t/m donderdag van 08.30 uur - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 uur - 12.30 uur.


-Zutphensestraatweg 45-a, Ellecom, plaatsen van een garage
-Europalaan 40, Rheden, veranderen en vergroten van een woning
-Goudenregenlaan 16, Dieren, veranderen en vergroten van een woning (serre)

-Zwarteweg 44 t/m 52, Rheden, veranderen en vergroten van een supermarkt

-Jeruzalem 31, Velp, veranderen en vergroten van een woning
-IJsselsingel 1, Rheden, veranderen en vergroten van een woning
-Louisestraat 23, Velp, veranderen en vergroten van een woning
-Corn. Dopperlaan 42, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Kruisstraat 13, Dieren, wijziging d.d. 26 september 2000 verleende bouwverg; wijz. betreffen een extra garage en een aanpassing aan een gevel

-Stationsplein 5, Dieren, plaatsen (vervangen) van fietsenstallingen
-Emmastraat 9, Dieren, veranderen en vergroten van een dakkapel
Bouwplannen
De Burgemeester van Rheden maakt bekend dat het volgende bouwplan ter inzage is gelegd, in elk geval bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis in De Steeg (tussen haakjes zijn vermeld eventuele andere plaatsen van terinzageleggingen, de termijnen van terinzageleggingen en de desbetreffende artikelen op basis waarvan om vrijstelling is verzocht):


- Dennenhof 34, Dieren, veranderen en vergroten van een woning (Service Centrum Dieren; 7 juni t/m 4 juli 2001; artikel 19, lid 3, WRO; vrijstelling i.v.m. overschrijden van toegestane erfbebouwing)
- Thijsselaan 2, Velp, vergroten van een woning (Service Centrum Velp; 7 t/m 21 juni 2001; artikel 15 WRO; vrijstelling i.v.m. overschrijding min. afstand van 4 meter tot de zijdelingse perceelsgrens)

Burgemeester en Wethouders zijn van plan, met toepassing van bovengenoemde artikelen, vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan. Tegen het verlenen van deze vrijstelling kan een- ieder in voornoemde periode schriftelijk bedenkingen naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rheden, Hoofdstraat 3, 6994 AB De Steeg.

Bouw-, sloop-, uitwegvergunningen, geaccepteerde meldingen, geaccepteerde sloopmeldingen
Hieronder publiceren wij de op 29 mei 2001 verleende bouwvergunningen en geaccepteerde meldingen. Wanneer u vindt dat u door het verlenen van een bouwvergunning of geaccepteerde melding in uw belang wordt geschaad kunt u, op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders. Wanneer u een bezwaarschrift tegen bouwvergunning of geaccepteerde melding indient, wordt deze niet geschorst. Een verzoek om voorlopige voorziening/ schorsing kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht indienen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, wanneer onverwijlde spoed, gelet op de betrokkenen belangen, dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u alleen indienen wanneer u ook een bezwaarschrift heeft ingediend.

Bouwvergunningen

-Olivier van Noortstraat 5, Rheden, veranderen en vergroten van een woning

-Willem Keslaan 16, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Veerweg 51, Rheden, veranderen en vergroten van een woning
-Valeriuslaan 37, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Sparrenhof 40, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Speenkruidstraat 25, Rheden, veranderen en vergroten van een woning
-Diderna 9, Dieren, veranderen van de indeling van een winkel
Geaccepteerde meldingen

-De Jutberg 78 (plaatsnr. 197), Laag-Soeren, plaatsen van een berging
-Henri Viottastraat 13, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Obrechtlaan 28, Dieren, plaatsen van een berging
-Nieboerstraat 20, Dieren, plaatsen van een tuinberging
-Prof. Huetlaan 13, Laag-Soeren, bouwen van een berging
BEKENDMAKING
Verlengen termijn inspraak voorontwerp-bestemmingsplan 'Velperbroek'

Burgemeester en Wethouders van Rheden maken bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmings-plan in procedure te brengen voor het terrein van het centrum Velperbroek gelegen aan de President Kennedylaan/Reigerstraat te Velp. Het plan heeft ten doel om op het perceel de bouw van een nieuw winkelcentrum met kantoren en woningen mogelijk te maken.

Omdat de advertentie abusievelijk niet is geplaatst in de Rhedenaar van 30 mei jl., wordt de termijn waarbinnen het voorontwerp-bestemmingsplan kan worden ingezien, verlengd tot en met 4 juli 2001.
U kunt het voorontwerp inzien in het Gemeentehuis te De Steeg bij het Publieksbureau alsmede in het Gemeentelijk Service Centrum, Hoofdstraat 106 te Velp.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de heer B.Zweede, telefoonnummer (026) 49 76 447, of de heer J.Lotze, telefoonnummer (026) 49 76 448, van het Bureau Stedenbouw, Volkshuisvesting, Economische Zaken en Monumenten.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk zijn reactie over het voorontwerp-bestemmingsplan sturen naar het College van Burgemeester en Wethouders, t.a.v. Bureau Communicatie, Hoofdstraat 3, 6994 AB De Steeg.

WET MILIEUBEHEER
Melding(en) op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer. Voor bepaalde bedrijven/inrichtingen (of onderdelen ervan) geldt een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) op grond van de Wet milieubeheer. Dit houdt in, dat voor het oprichten, uitbreiden of wijzigen van (een deel van) zo'n bedrijf/inrichting geen vergunning op grond van de Wet milieubeheer nodig is. Het indienen van een schriftelijke melding is dan voldoende. Aan de milieuvoorschriften van de desbetreffende AMvB moet wel worden voldaan. Bij de melding(en) hieronder staat welke AMvB van toepassing is.

De meldingen voor de volgende percelen zijn binnengekomen:
- IJsselstraat 78-a, Velp. Melding van Ben Jansen Auto's BV te Velp. De melding betreft het veranderen van de showroom/verkooppunt van auto's op de hoek IJsselstraat-Charlottestraat te Velp (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer);


- Groenestraat 55, Rheden. Melding van Kruidvat Holding te Renswoude. De melding betreft het oprichten van een drogisterij (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).

Inzage
De meldingen liggen ter inzage met ingang van donderdag 7 juni 2001. Ze kunnen gedurende zes weken worden ingezien bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg. Dat kan op maandag, woensdag en donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur; dinsdag van 08.30 uur tot 19.30 uur; en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Op verzoek zullen de stukken dan mondeling worden toegelicht (op dinsdag echter niet na 17.00 uur).

BEKENDMAKING
De Burgemeester maakt bekend dat hij een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven aan Lelykopters B.V. te Lelystad om vanaf een particulier terrein aan de Eikenstraat te Ellecom op 22 juni 2001 meerdere keren te mogen landen en opstijgen met een helicopter.

Hiertegen kan binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking bezwaar worden gemaakt op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Een bezwaarschrift moet worden ingediend bij de Burgemeester, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

KAPVERGUNNINGEN
Hieronder publiceren wij de op 22 mei 2001 verleende kapvergunningen. Wanneer u vindt dat u door het verlenen van de kapvergunning in uw belang wordt geschaad, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het kappen niet uitgesteld. Daarvoor moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u alleen indienen wanneer u ook een bezwaarschrift heeft ingediend.Voor meer informatie kunt u bellen met het Bureau Rayononderhoud, telefoonnummer (026) 49 76 328 of (026) 49 76 463.

Velp
Bergweg 16, 1 ceder
Kluizenaarsweg 1, 10 (kerst)dennen, 1 sierkers
Reigerstraat 12, 1 ceder
Bovenallee 1 (camping Beekhuizen), 4 eiken (voorwaarde zes weken te wachten met kappen vervalt)
Ringallee 1-b, 1 conifeer, 1 spar
Torckstraat 20, 1 berk, 1 esdoorn

Dieren
Van Limburg Stirumstraat 44, 2 dennen

BEKENDMAKING
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat de Raad van de gemeente Rheden bij besluit van 24 april 2001, nr. 7, heeft vastgesteld dat artikel 2.4.25 (Overlast door het plaatsen van minicontainers en grofvuil op openbare grond) -met toelichting- zal worden opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Rheden.

Bij dit besluit zijn de regels vastgesteld die de gehele huishouding van de gemeente betreffen. Artikel 2.4.25 bevat een verbod tot het
-buiten de inzameldagen- plaatsen en hebben van minicontainers, alsmede grofvuil op openbare grond. Bij overtreding van dit verbod kan strafrechtelijk worden opgetreden. Dit besluit treedt in werking met ingang van de achtste dag na deze publicatie.Het besluit ligt kosteloos ter inzage bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis te De Steeg, bij het Gemeentelijk Service Centrum Velp en het Service Centrum te Dieren. Eenieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.

BEKENDMAKING
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat zij bij besluit van 20 maart 2001, nr. 8, hebben vastgesteld een elftal uitvoeringsbesluiten ex Hoofdstuk 4, afdeling 2 Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Rheden.

Bij deze besluiten zijn nadere regels gesteld, die de gehele huishouding van de gemeente betreffen. Het betreft nadere regulering van de bepalingen in Hoofdstuk 4, afdeling 2 APV betreffende de afvalstoffeninzameling. Bij overtreding van de bepalingen van de uitvoeringsbesluiten kan strafrechtelijk worden opgetreden. Dit besluit treedt in werking met ingang van de achtste dag na deze publicatie.De uitvoeringsbesluiten liggen kosteloos ter inzage bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis te De Steeg, bij het Gemeentelijk Service Centrum Velp en het Service Centrum te Dieren. Eenieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van het genoemde besluiten.

BOUWEN EN WONEN
Hieronder publiceren wij bouwaanvragen die recentelijk zijn ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders. Deze bouwplannen kunnen worden ingezien bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis te De Steeg op werkdagen van maandag t/m donderdag van 08.30 uur - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 uur - 12.30 uur.


-Binnenweg 71, Ellecom, veranderen en vergroten van een dorpshuis
-Worth Rhedenseweg 52, Rheden, plaatsen van een garage/berging
-Bergelinkweg 1 en 3, Dieren, plaatsen van een dakkapel op 2 woningen
-Tromplaan 14, Velp, veranderen en vergroten van een woning
-Harderwijkerweg 12-a, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
-Prinsenhof 1, Dieren, veranderen en vergroten van een woning
Bouwplannen
De Burgemeester van Rheden maakt bekend dat het volgende bouwplan ter inzage is gelegd, in elk geval bij het Publieksbureau in de hal van het Gemeentehuis te De Steeg (tussen haakjes zijn vermeld eventuele andere plaatsen van terinzageleggingen, de termijnen van terinzageleggingen en de desbetreffende artikelen op basis waarvan om vrijstelling is verzocht):


- Arnhemsestraatweg 26, Rheden, bouwen (vervangen) van een garage (7 juni 2001 t/m 4 juli 2001; art. 19, lid 3, WRO; vrijstelling omdat de garage op een andere plek wordt herbouwd);

- Buizerdlaan 14, Dieren, veranderen en vergroten van een woning (Service Centrum Dieren; 7 juni 2001 t/m 4 juli 2001; art. 19, lid 3, WRO; vrijstelling i.v.m. overschrijden van achterste bebouwingsgrens);
- Beukenweg 9-b, Velp, plaatsen van een tuinhuis (Gemeentelijk Service Centrum Velp; 7 juni 2001 t/m 20 juni 2001; art. 15, WRO; vrijstelling i.v.m. bouwen op bestemming tuin);

- Pinkenbergseweg 46, Velp, vergroten van een woning (Gemeentelijk Service Centrum Velp; 7 juni 2001 t/m 20 juni 2001; art. 15, WRO; vrijstelling omdat de minimale afstand van 4 m tot de zijdelingse perceelsgrens wordt overschreden).

Burgemeester en Wethouders zijn van plan, met toepassing van bovengenoemde artikelen, vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan. Tegen het verlenen van deze vrijstelling kan een ieder in voornoemde periode schriftelijk bedenkingen naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden, Hoofdstraat 3, 6994 AB De Steeg.

Bouw-, sloop-, uitwegvergunningen, geaccepteerde meldingen, geaccepteerde sloopmeldingen
Hieronder publiceren wij de op 22 mei 2001 verleende bouw-, sloop-, uitwegvergunningen, geaccepteerde meldingen en geaccepteerde sloopmeldingen. Wanneer u vindt dat u door het verlenen van een bouw-, sloop-, uitwegvergunning, geaccepteerde melding of geaccepteerde sloopmelding in uw belang wordt geschaad kunt u, op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders. Wanneer u een bezwaarschrift tegen bouw-, sloop-, uitwegvergunning, geaccepteerde melding of geaccepteerde sloopmelding indient, wordt deze niet geschorst. Een verzoek om voorlopige voorziening/ schorsing kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht indienen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6803 EM Arnhem, wanneer onverwijlde spoed, gelet op de betrokkenen belangen, dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u alleen indienen wan neer u ook een bezwaarschrift heeft ingediend.

Bouwvergunningen
Goudenregenlaan 20, Dieren, veranderen en vergroten van een woning Veerweg 42, Rheden, veranderen en vergroten van een woning Meidoornlaan 2, Dieren, plaatsen van een
grondwaterzuiveringsinstallatie
Edyweg 1, Spankeren, veranderen en vergroten van een bedrijfsruimte IJsselsingel 72, Rheden, plaatsen van een dakkapel Schietbergseweg 28, Rheden, veranderen en vergroten vaneen restaurant Binnenweg 30-b, Ellecom, aan een woning aanbouwen van een berging Dorpsstraat 53, Rheden, plaatsen (vervangen) van een garage

Geaccepteerde melding

-Dorpsstraat 10-a, Rheden, veranderen en vergroten van een woning
Sloopvergunningen

-Overhagenseweg 41, Velp, slopen/verwijderen van asbesthoudende materialen van een opslagruimte

-Aalscholversingel 402 t/m 600, Velp, verwijderen van een cv-ketel met asbesthoudende materialen uit een flatgebouw

Geaccepteerde sloopmeldingen

-Dr. Wibautstraat 1, Dieren, slopen van asbesthoudende materialen van een garage

-Prinses Irenelaan 4, Dieren, slopen van asbesthoudende materialen van een garage

-Havelandseweg 68, Rheden, slopen van asbesthoudende materialen van een berging

Uitwegvergunningen (verleend 29 mei 2001)

-Paulus Buijsstraat 12, Velp



Oud papier

In de Rhedenaar publiceren wij iedere week wanneer er in welke wijk oud papier wordt opgehaald. De wijkindeling vindt u in de inzamelkalender oud papier die u in december 2000 heeft ontvangen. Geen kalender meer? Haal er een bij de Service Centra in Dieren Velp of bij het Publieksbureau in het gemeentehuis.

8 juni
Dieren, wijk 2

11 juni
Velp, wijk 7

12 juni
Velp, wijk 4

Wilt u het papier stevig samenbinden. Dat is voor de ophalers zeer prettig. Bovendien hebben zij het liefst kleine pakketten, die goed te tillen zijn!


Raadsvergadering mei: "Busje komt NIET"

Ongebruikelijk was de opening van de Gemeenteraad, afgelopen dinsdag: een zaal gevuld met rolstoelen en een groot spandoek. Er klonk een luid protestlied: "KAN - KAN - KAN - KAN - KAN NIET !". Deze muzikale invulling van het spreekrecht maakte diepe indruk en oogstte bij iedereen groot applaus.
Een delegatie van zo´n veertig mensen met een handicap uitten er hun onvrede mee over Regiotaxi KAN. Na zes maanden vertoont het collectieve vervoerssysteem nog altijd zeer ernstige gebreken. Taxi´s komen veel te laat of verschijnen helemaal niet, waardoor de passagiers te laat (of helemaal niet) op hun werk, bij hun club of afspraak verschijnen. Ze voelen zich niet veilig: de rolstoel wordt niet goed vastgezet of de chauffeur rijdt veel te hard. Ook worden de klanten onheus bejegend.
Het kan zo niet langer, daarmee zijn ook college en raad het helemaal eens. Wethouder Schadd-De Boer zegde toe direct tot actie over te gaan. Voor de raad was het aanleiding om binnenkort eens flink te discussiëren met het KAN over het functioneren van de regiotaxi. Vervolgens vroegen ´Actiecomité Reinaldstraat Veilig 30 en Groen´ en bewoners van de wijk Daalhuizen aandacht voor de veiligheid in hun straten. Veel commotie was er niet rond de overige agendapunten, die allen door de raad werden goedgekeurd.


HET RHEDENS MAAL!
donderdag 14 juni
in het KLOKHUIS.

Het menu is bij aanmelding op te vragen.

Kosten: f 8.--exclusief drankjes
Aanvang: 17.30 !
Graag vóór woensdag 20.00 opgeven via
tel: 026-361 32 88 of via tel: 06- 23 72 65 18


Senioren-veiligheidsrit 2001

Intergemeentelijk project DUURZAAM VEILIG VERKEER Voor slechts f. 10,-- kan iedere 55+ automobilist uit onder andere de gemeente Rheden en Rozendaal in eigen auto samen met een erkende instructeur een rit maken, de verkeersregels doornemen en een globale ogentest ondergaan. Na de rit ontvangt iedereen een compliment- of een advies dat is samengevat in een rapport van de begeleider.

Geen bon dus, geen rijverbod maar gewoon even ontdekken of men alles nog goed doet, Dit intergemeentelijk initiatief wordt uitgevoerd in het kader van DUURZAAM VEILIG VERKEER met steun van de verschillende gemeenten en het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland).

De senior-automobilist behoort tot één van de meest kwetsbare groepen binnen het huidige verkeer. Veel wijzigingen in de bebording en verkeersreglementen én de veranderde mentaliteit van de gemiddelde verkeersdeelnemer, geeft dikwijls onzekerheid met alle daaraan verbonden risico's binnen het steeds drukker wordende verkeer.

Bij het Publieksbureau in het gemeentehuis kunt u een inschrijfformulier en nadere informatie afhalen. Telefonisch bestellen kan ook: (026) 377 35 28.



SPORT VAN DE MAAND
Tot en met juni van dit jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor en door jongeren. Op initiatief van de gemeente Rheden hebben sportverenigingen, sportscholen, het middelbaar onderwijs en het jeugd- en jongerenwerk hun handen in elkaar geslagen om uitdagende activiteiten aan te bieden aan jongeren. Deze maand staat het thema 'Water' centraal.

Woensdag 27 juni: Duiken
Tijd: 18.45-19.45 uur
Plaats: Interval Duiken in Sportcentrum De Cirkel, Dorpsstraat 49a in Rheden
Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen
Inschrijving is vereist
Kosten: f. 5,--

Inschrijven en informatie bij Ivor Straetemans, i.straetemans@rheden.nl, (026) 49 76 557 of via de internetpagina www.rheden.nl/sportdoit.


Zwemwater in Gelderland

De zwemwaterfolder die de provincie Gelderland jaarlijks uitgeeft met informatie over open zwemwater in Gelderland, is weer verschenen. Evenals vorig jaar is deze informatie ook te vinden op de internetpagina van de provincie: www.gelderland.nl\zwemwater en gedurende de zomermaanden op de teletekstpagina's 390 t/m 393 van TV Gelderland. De folder is verkrijgbaar bij onder andere het gemeentehuis, bibliotheek, VVV, campings en hotels.

De informatie over het open water omvat de belangrijkste recreatiegebieden en een aantal drukbezochte natuurzwembaden in Gelderland. In de folder vindt u onder meer informatie over verblijfsfaciliteiten, tips voor veilig zwemmen, de bereikbaarheid per openbaar vervoer en de grootte van de zwemplas. Ook is informatie opgenomen over de meest voorkomende gezondheidsklachten die door het zwemmen in open water kunnen optreden en hoe klachten kunnen worden gemeld. Als er meerdere klachten over dezelfde plas worden gemeld, is dat voor de provincie aanleiding actie te ondernemen. Klachten over het zwemwater kunnen worden gemeld bij het Milieuklachten- en Informatiecentrum (026) 359 99 99.

Actuele informatie
Gedurende het zomerseizoen, van mei t/m september, wordt de waterkwaliteit van het open water regelmatig gecontroleerd. De zwemplassen worden doorgaans twee keer per maand onderzocht op bacteriën zuurgraad en helderheid. Over het algemeen is de kwaliteit goed. Als blijkt dat er gedurende het seizoen iets met de waterkwaliteit aan de hand is, wordt dit ter plaatse en via de media bekendgemaakt. De meest actuele informatie wordt dan verstrekt via de provinciale internetpagina's, het Milieuklachten- en Informatiecentrum, de teletekstpagina's van TV Gelderland en NOS teletekstpagina 725.

Copyright: Gemeente Rheden