Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van maandag
17:50 maandag 11 juni 2001

Martin Panman
0651611628

Keren op de weg
ZUIDLAREN. Vanmorgen gebeurde er een aanrijding op de Verlengde Stationsweg in Westlaren. Ter hoogte van de Berkenweg wilde een 33 jarige man uit Annerveenschekanaal met zijn bestelauto keren. Daarbij zag hij een andere automobilist over het hoofd. Deze reed tegen de linkerzijkant van de auto van de man uit Annerveenschekanaal. Hierdoor kwam hij nogal hard in aanraking met het portier van zijn auto, waardoor hij een hoofdwond opliep. Een ambulance bracht de onfortuinlijke man naar de dokter. Beide autos werden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Kopstaart
ZUIDLAREN. Even later gebeurde er nog een aanrijding op dezelfde plek als bovenstaande aanrijding. Hierbij waren drie autos bestrokken. Deze autos reden vanuit Tynaarlo naar Zuidlaren. Een 26 jarige bestuurster uit Peize remde af. De bestuurder achter haar, een 69 jarige man uit Assen moest hard remmen, maar kon nog op tijd stoppen. De bestuurder van de derde auto, een 30 jarige vrouw uit Hoogeveen kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen haar voorganger, die als gevolg van de klap tegen de 1e auto aan reed. Zij werd gewond overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Twee auto moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Kopstaart
LANGELO. Vanmiddag gebeurde er een kopstaart aanrijding op de Hoofdweg in Langelo. Een 37 jarige vrouw uit Norg zag te laat dat er voor haar autos stil stonden. Zij botste met haar auto tegen een voor haar staande auto, bestuurd door een 47 jarige inwoonster eveneens uit Norg. Omdat deze bestuurster nek klachten had, moest het dak van de auto geknipt worden zodat het ambulance personeel haar er zonder risico kon uithalen. Zij werd overgebracht naar het AZ in Groningen. Een getuige van het ongeval, een 43 jarige vrouw uit Norg werd ook overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij hartklachten kreeg.

Aanrijding auto-fiets
MEPPEL. Vanmorgen gebeurde er een aanrijding op de Jan van Goyenstraat in Meppel. Een 44 jarige automobilist uit Meppel wilde op de kruising met de G. Flinckstraat rechtsaf slaan. Hij zag toen, dat deze weg afgesloten was en sloeg toen links af. Hij zag te laat dat daar een groep fietsers reed. Een van de fietsers een 14 jarig meisje uit Havelte, werd door de automobilist geraakt. Zij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Autos opengebroken
SCHOONOORD. Vannacht is er ingebroken in een tweetal autos in Schoonoord. Een 23 jarige inwoner van Schoonoord deed aangifte van diefstal uit zijn auto, die geparkeerd stond aan de Ringstraat. Het portier van de auto werd opengebroken en uit de auto werd o.a. een radio-cd-speler gestolen met tien cds. Uit de kofferbak verdween een cirkelzaag.

Op dezelfde plaats werd nog een auto opengebroken. Uit deze auto verdween een autoradio. De 53 jarige eigenaar deed aangifte.

In Assen werd vannacht ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Beethovenplaats. Een ruit werd vernield en uit de auto verdween Toshiba laptop. De 54 jarige eigenaar deed aangifte.

Inbraak in directiekeet
ASSEN. Vannacht is er ingebroken in een directiekeet aan de Domeinweg in Assen. Door een rolluik en een raam te vernielen kon de inbreker binnen komen. Een kopieerapparaat werd ontvreemd. Ook werden er dozen met suikerklontjes, koffiemelk en koffie gestolen. Het aannemersbedrijf deed aangifte.

Inbraak
WESTERBORK. In Westerbork is dit weekeinde ingebroken bij een benzinestation aan de Sliemkampen. Een ruit werd ingegooid en er werden sigaretten ter waarde van zon 7500 gulden gestolen. De 36 jarige eigenaar deed aangifte.

Inbraak
EXLOO. Vannacht is er ingebroken bij een bedrijf aan de Buinerweg in Exloo. Het hekwerk om het bedrijf werd vernield, waarna een toegangsdeur werd opengebroken. Uit het bedrijf verdwenen o.a. computers, printers een papierversnipperaar. Verder werden er o.a. een koffiezetapparaat, een lasapparaat en geld gestolen. Op het terrein liepen twee waak honden. Die zijn door de inbrekers in hun kennel gelokt.

Hennepkwekerij
HOOGEVEEN. In Hoogeveen is vanmorgen een hennepkwekerij opgerold. Aan de Oranjesatraat trof de politie op de zolder van een woning een professionele kwekerij aan. 128 hennepplanten en 8 assimilatielampen werden inbeslaggenomen. Stroom werd buiten de meterkast om gebruikt. De 24 jarige bewoonster krijgt een proces-verbaal en krijgt pas weer stroom als de schade betaald is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe