Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-06-2001 Politie Limburg Zuid, twee dodelijke aanrijdingen

Maastricht, vrouw gedood bij aanrijding

Bij een aanrijding op de autoweg A2 tussen Luik en Maastricht ter hoogte van de afrit naar Cadier en keer is vanmiddag omstreeks 17.30 uur een 21-jarige vrouw uit het Belgische Maasmechelen dodelijk verongelukt.
Het slachtoffer zat als bijrijdster in een personenauto die vermoedelijk vanachteren werd aangereden door een andere personenauto. De bestuurster van de auto waarin het dodelijk slachtoffer zat, alsmede de beide inzittenden van de achterop komende auto, raakten licht gewond. Zij werden per ambulance naar het nabijgelegen academisch ziekenhuis Maastricht gebracht. De brandweer van Maastricht verleende assistentie bij het bevrijden van het slachtoffer. Ook werd door de brandweer het wegdek ter plaatse schoongemaakt. De verkeersdienst van het korps landelijke politiediensten (KLPD) verricht nader onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Van de gewonden zijn nog geen gegevens bekend.

Beek, 15-jarige meisje verongelukt

Bij een aanrijding op de kruising Europalaan - Kruisboomvelt in de gemeente Beek is vanavond omstreeks 18.30 uur een 15-jarig meisje uit Geulle om het leven gekomen.

Het kind stak fietsend de ter plaatse vrij overzichtelijke kruising over en werd daar geschept door een uit de richting van Beek komende en in de richting van Maastricht Aachen Airport rijdende bestelauto. De uit Maastricht afkomstige bestuurster van deze auto had de fietster totaal niet gezien.
Tengevolge van de aanrijding raakte het meisje ernstig gewond. Ze werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht waar ze kort na aankomst overleed.

W.H.J. van Kleef, politievoorlichter.