Politiebericht Hollands-Midden: Regio 11-06-2001 Verkeershanhaving Hollands Midden

Snelheidstoezicht

In de afgelopen week hield de politie snelheidscontroles op de Gemeneweg en de Hogeveenseweg (de N209 en de N455). Het aantal overtreders was laag: 3%. Bij snelheidscontroles op de Rijndijk hielden 9 van de 10 passerende automobilisten zich aan de snelheid. Vrijdag 8 juni werd een snelheidscontrole gehouden op de N206. 96% hield zich aan de maximumsnelheid; 150 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze harder reden dan 80 km/u.

Alcoholcontrole

Woensdagavond 6 juni werd op de Molenwerf in Leiden een alcoholcontrole gehouden. 337 personen kregen een blaastest aangeboden. 6 personen zijn aangehouden omdat ze te veel gedronken hadden. Eén personenauto minderde in eerste instantie vaart, maar reed vervolgens snel door. Meteen werd assistentie gevraagd en zette een motoragent de achtervolging in. Op een parkeerplaats bij het Tamboerpad werd de auto door de drie inzittenden achtergelaten. Eén van hen, een 26-jarige man uit Kroatië, kon even later worden aangehouden. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst van Politie Hollands Midden. De twee andere mannen zijn niet meer gezien. De auto waarmee zij reden is voor onderzoek in beslag genomen. Donderdag 7 juni werd in Noordwijk een alcoholcontrole gehouden. Tussen 16:00 en 22:30 uur werden bijna 700 bestuurders gecontroleerd. Niemand had teveel gedronken. Zondagavond 10 juni hield de politie alcoholcontroles op de Rijksstraatweg in Sassenheim en op de Herenweg en de Padoxlaan in Warmond. In Sassenheim werden 360 bestuurders gecontroleerd, maar er reed niemand onder invloed. In Warmond moesten 115 automobilisten blazen. Twee werden aangehouden en bekeurd voor het rijden onder invloed.

Verkeershanheving van 11 tm 17 juni

Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Controles op het dragen van de veiligheidsgordel vinden maandag plaats in Voorschoten, Rijnsburg, Oegstgeest en Roelofarendsveen, dinsdag in Koudekerk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen, Voorhout, Sassenheim en Warmond, woensdag in Lekkerkerk, Ouderkerk, Schoonhoven, Noordwijk, De Zilk, Hillegom en Lisse, donderdag in Noordwijkerhout, Leiden en Leiderdorp. Op de Veurseweg in Voorschoten houdt de politie maandag 11 juni een alcoholcontrole. Vrijdagmiddag 15 juni wordt in Leiderdorp een alcoholcontrole gehouden. Een dag later, zaterdag 16 juni, worden savonds alcoholcontorles gehouden in Hillegom en Lisse.