Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-06-2001 2e Persbericht van maandag 11 juni 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Auto gestolen
Tussen zondag 11.30 uur en maandag 6.00 uur is vanaf de Lucas Gasselstraat een rode Nissan Micra met het kenteken YN-55-RS gestolen.

Milheeze: Hangbuikzwijntje duikt op
Afgelopen zaterdag is in de buurt van de Hutten een hangbuikzwijn neergeschoten. Het zwijn liep veelvuldig over de rijbaan. In verband met de verkeersveiligheid en dierziektes is het beest neergeschoten. Tijdens de varkenspestperiode, enkele jaren geleden, zijn in deze buurt drie zwijntjes gesignaleerd maar daarna nooit meer gezien. Zij hebben zich waarschijnlijk in de bossen schuilgehouden. Het is mogelijk dat er nog meer hangbuikzwijnen te voorschijn komen. De politie van Gemert wil graag in kennis gesteld worden als de beesten opduiken.

Valkenswaard: Man gewond bij bedrijfsongeval
Een 46-jarige man uit Obbicht is maandag rond 13.30 uur gewond geraakt bij een ongeval in het bedrijf aan de Vest waar hij werkt. De man was bezig met laswerkzaamheden. Een poetsdoek die vlakbij hem lag vatte door de vonken vlam. Hij probeerde het vuur uit te trappen. Een andere medewerker pakte een emmer waarin, naar zijn gedachte, water zat. Hij gooide de inhoud naar de man uit Obbicht, met de bedoeling de brand te blussen. In de emmer bleek echter wasbenzine te zitten. De kleding van het slachtoffer vatte vlam. Een andere medewerker bluste hem met een poederblusser. De man had brandwonden aan benen en armen. Hij is naar een brandwondencentrum in Rotterdam (Zuiderziekenhuis) gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.