Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Start nieuwe dienstregeling soepel verlopen
11 juni 2001
Op zondag 10 juni ging de nieuwe dienstregeling van start. Tot maandagmiddag hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Het verloop van het treinverkeer is gunstig; verstoringen onderscheiden zich niet van het gemiddelde. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de invloed op de punctualiteit van de nieuwe manier van inzetten van het rijdend personeel.

Op zondag heeft 98% van de treinen gereden, op maandagochtend was dat circa 99%. De oorzaken voor het geheel of gedeeltelijk uitvallen van ritten waren onder meer: personeelstekort, defecten aan treinen, een wisselstoring, een zelfdoding, een aanrijding op een overweg en een aanvaring van een spoorbrug door een schip. Het totale beeld is vergelijkbaar met de start van een nieuwe dienstregeling in voorgaande jaren.
De directie van NS heeft grote waardering voor de inzet die door iedereen getoond is in de voorbereiding en uitvoering van de nieuwe dienstregeling. Na anderhalve dag ervaring met de nieuwe dienstregeling is het nog te vroeg om conclusies te trekken over de invloed op de kwaliteit van het treinverkeer van de procesvereenvoudiging, de nieuwe manier van inzetten van machinisten en conducteurs.