LVW

Landelijke erkenning voor spilfunctie wijkverpleegkundigen

Persbericht

Wijkverpleegkundigen winnen Veder-Smit Thuiszorgprijs

Landelijke erkenning voor spilfunctie wijkverpleegkundigen

Utrecht, De LVW heeft op 8 juni de Veder-Smit thuiszorgprijs ontvangen.

De Landelijke Vereniging Wijkverpleegkundigen (LVW) ziet in de toekenning van de prijs een bevestiging en een erkenning dat wijkverpleegkundigen binnen de maatschappelijke gezondheidszorg een belangrijke spilfunctie vervullen.

De LVW streeft na dat wijkverpleegkundigen een prominente rol vervullen in de thuiszorg. Zij vind dat het management van thuiszorginstellingen te ver verwijderd is van de directe zorgverlening: de verpleegkundige zorg bij de mensen thuis. Daarmee dreigt de teloorgang van professionele verpleegkundige zorgverlening. Tweehonderdduizend patiënten/cliënten lijden daaronder en zesduizend wijkverpleegkundigen hebben constant het gevoel tekort te schieten. Dit kan verbeteren als de thuiszorg gebruik maakt van de kwaliteiten van de hoog opgeleide professional die de wijkverpleegkundige is.
De LVW is als beroepsvereniging actief om binnen de thuiszorg voorwaarden te creëren waardoor wijkverpleegkundigen in hun beroepsuitoefening borg kunnen staan voor aandachtige en verantwoorde zorg. Uiteindelijk, en daar gaat het om, worden daar de patiënten/cliënten beter van.

De voorzitter van de Landelijke Vereniging Wijkverpleegkundigen, Wil Steenbergen, heeft op 8 juni uit handen van de voorzitter van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) de heer T. Meyer, de Veder Smit Thuiszorgprijs ontvangen. De LVT erkent dat de LVW zich in bijzondere mate verdienstelijk maakt voor de verdere ontwikkeling en vernieuwing van de maatschappelijke gezondheidszorg in het algemeen en de wijkverpleegkundige beroepsgroep in het bijzonder.

Noot niet bestemt voor publicatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil Steenbergen, voorzitter LVW of Nicole de Koning secretaris LVW 030.6066985
of nicole.de.koning@wanadoo.nl

11 jun 01 06:00