INTENTIA INTERNATIONAL

Findus versterkt ondernemings-kritische processen.

Findus versterkt ondernemings-kritische processen en creeëert een geïntegreerde Europese productie-eenheid in samenwerking met Intentia

Stockholm, Zweden - Intentia International AB XSSE; INT B): levensmiddelengigant Findus AB en Intentia International AB kondigden vandaag aan dat zij een partnerschap hebben opgericht om bedrijfskritische processen binnen de Findus-groep te ontwikkelen en te versterken. Deze samenwerking is gebaseerd op een algemene overeenkomst en de doelstelling is Findus te ondersteunen bij haar transformatie van productieplaatsen in de huidige plaatselijke fabrieken tot een Europese samenwerkingseenheid. Om te beginnen zal Intentia Movex Food & Beverage implementeren in zes productielocaties in Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië. De overeenkomst heeft in beginsel een waarde van ruim 20 miljoen Zweedse kronen, waarvan ongeveer 11 miljoen gerelateerd is aan winst uit licenties.

Findus AB doet voornamelijk in diepvriesproducten. Het bedrijf is in zeker 20 landen aanwezig, o.a. Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Thailand en Australië. De Groep heeft ongeveer 3400 mensen in dienst en had vorig jaar een omzet van EURO 633 miljoen. Het Scandinavische/Europese investeringsbedrijf EQT is eigenaar van Findus.

Findus heeft een toonaangevende positie op de Zweedse markt en het is haar doelstelling om de belangrijkste leverancier in Europa te worden van diepvriesproducten. Om dat doel te bereiken creëert Findus Centres of Excellence voor haar productcategorieën, zoals kant-en-klaar maaltijden en groenten. 'Wij willen onze productielocaties die vanuit gedecentraliseerde fabrieken de plaatselijke markt bevoorraden, transformeren tot Europese eenheden die de gehele Europese markt bevoorraden,' aldus Gunnar Lundgren, product supply manager bij Findus.

Jerker Andersson, IT manager bij Findus, zegt dat Findus Intentia heeft gekozen om drie belangrijke redenen: Intentia is specialist in de levensmiddelensector, beschikt over de meest geavanceerde instrumenten voor productieplanning en over een unieke methode voor snelle implementatie. 'Intentia is bekend met en begrijpt ons als producenten in de levensmiddelenindustrie en heeft al in een aantal gevallen internationale efficiënte oplossingen bedacht voor diverse ondernemingen. En omdat Intentia ook deskundigen heeft op het gebied van oplossingen voor logistiek en productieprocessen kunnen wij onze Centres of Excellence opzetten.'

In de aanvangsfase zal Intentia Movex implementeren in zes productielocaties in Zweden, Noorwegen en Groot-Brittannië. Uiteindelijk zal Findus Movex in alle productielocaties in Europa implementeren.

'Het feit dat één van de grootste levensmiddelenbedrijven in Europa ons kiest als haar partner voor langdurige samenwerking is des te meer bewijs dat onze producten en vaardigheden van wereldklasse zijn,' vindt Markus Jakobson, Director Intentia Nordic Countries.

Over Intentia

Intentia is behoort tot 's werelds belangrijkste aanbieders van e-collaboration-oplossingen. Wij willen de toonaangevende wereldwijde leverancier van e-collaboration-oplossingen worden door onze klanten vandaag oplossingen van morgen aanbieden. Intentia biedt een volledig antwoord op alle e-collaboration-vragen in diverse bedrijfssectoren. Wij ontwikkelen, implementeren en onderhouden onze oplossingen waardoor onze klanten zeer tevreden zijn. De Intentia Oplossingen bestaat uit toepassingen variërend van customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), supply chain management (SCM), partner relationship management (PRM), business performance measurement (BPM) en e-business. Intentia heeft meer dan 3200 werknemers en is ruim 3400 klanten van dienst in de productie-, onderhoud- en distributiesector via een wereldwijd netwerk van dat ruim 40 landen omvat. Intentia is een open vennootschap die genoteerd staat aan de Stockholm Stock Exchange (XSSE) onder het symbool INT B.

Bezoek de website van Intentia op http://www.intentia.com

Over Findus

Zie de voorafgaande tekst voor algemene informatie over Findus.

Visit Findus' Web site at http://www.findus.se

Neem voor meer informatie contact op met:

Thomas Ahlerup
Directeur Bedrijfscommunicatie & Investeringsrelaties Intentia International AB
Telefoon: +46 8 5552 5766
GSM: +46 708 54 56 66
Fax: +46 8 5552 5999
e-mail: thomas.ahlerup@intentia.se

Jerker Andersson
Bedrijfs-IT Manager
Findus AB
Telefoon: +46 42 86 000
e-mail: jerker.andersson@se.findus.nu

11 jun 01 08:57