Arnhem sluit zich aan bij Nationale Hypotheek Garantie Eigen gemeentegarantie verdwijnt

De gemeenteraad van Arnhem heeft op 11 juni jl. besloten tot deelname aan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiermee is Arnhem de laatste gemeente die zich aansluit bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de beheerder van de NHG. De Stichting hanteert landelijk uniforme normen voor het verkrijgen van een hypotheekgarantie.

De gemeente Arnhem vond de mogelijkheden van de NHG te beperkt en heeft de eigen gemeentegarantie gehandhaafd. Inmiddels biedt de NHG nu ook garantiefaciliteiten voor de financiering van achterstallig onderhoud en woningverbetering. Zeer recent heeft de stichting bovendien de intentie uitgesproken te bezien of de NHG ook faciliteiten kan bieden voor maatwerk bij de complexgewijze aanpak bij woningverbetering. Hierover vindt binnenkort overleg plaats tussen de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en een aantal grotere gemeenten, waaronder Arnhem.

Vanaf 1 juli 2001 kan de NHG, net als in andere gemeenten, eenvoudig worden aangevraagd bij alle instanties die hypotheken verstrekken. Meer informatie is te vinden op de website van de NHG (www.nhg.nl). Tot 1 juli blijft in Arnhem de oude gemeentegarantieregeling van kracht.

Disclaimer
Document: Arnhem sluit zich aan bij Nationale Hypotheek Garantie