Politiebericht Groningen: Diverse 12-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 12 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: verkeersirritatie leidt tot vechtpartij Irritatie om een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogkerk die vanuit de Gratamastraat bij het oprijden van de Korreweg het fietspad blokkeerde leidde maandagochtend tot een vechtpartij tussen een 43-jarige fietser uit Groningen en de vrachtwagenchauffeur. Na een verbale strijd werd er over en weer geslagen tussen beide. De 43-jarige man kwam na de slagenwisseling op straat terecht en is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur is aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld en getuigen van de vechtpartij gehoord.

Groningen: vrouw (77) overleden na ongeval
De 77-jarige vrouw uit Groningen die maandagmiddag betrokken was bij een ongeval bij de van Iddekingebrug en met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht is in de loop van de avond aan haar verwondingen overleden.

Groningen: auto te water
Op het Hoendiep raakte een 20-jarige automobilist uit Leek in een bocht de macht over het stuur kwijt. Zijn auto raakte te water en de man kon de auto zonder letsel verlaten. Met behulp van duikers van een bergingsbedrijf werd de auto op de bodem gelokaliseerd en naar boven getakeld

Groningen: brand in berging
Een brand in een berging van een flatwoning aan de Gelderse Roosstraat veroorzaakte maandagnacht een hevige rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle en bij onderzoek bleek een stuk tapijt in de brand zijn gestoken bij de deur van de berging. Bij de bergingen ontstond schade aan het plafond en aan het elektra De bewoners van de bovenliggende woningen werden gewaarschuwd.

Groningen: winkeldief gepakt
Personeel van een supermarkt aan de Stoepemaheerd betrapte maandagavond een 21-jarige Stadjer op het stelen van negen potjes babyvoeding. Hij verklaarde tegenover de politie de potjes door te verkopen net zoals hij dat met zes pakken koffie had gedaan die hij had weggenomen uit een supermarkt aan het Floresplein. Bij het nader aan de tand voelen van de man vertelde hij dat hij per dag goed was voor zon 10 a 15 winkeldiefstallen per dag en dat hij het laatste half jaar niet meer betrapt was. Hij ruilt het gestolen goed tegen verdovende middelen.

Groningen: dronken rijder in Peperstraat
In de Peperstraat werd een 22-jariige automobilist uit Emmen maandagnacht betrapt op het rijden in verboden gebied. Bij controle bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies een promillage van
1.05 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: stroop op de rijbaan Weg der Verenigde Naties Een 35-jarige Belgische vrachtwagen chauffeur uit Luik werd maandagmiddag op de weg der Verenigde Naties stop gezet omdat er uit zijn wagen stroop lekte. In totaal bleken 6 35 kilo tonnen met biologische moutstroop van een pallet in de laadruimte te zijn omgevallen. De stroop stoomde uit de kieren en naden van de laadruimte en kwam terecht op de rijbaan. De brandweer en gemeentereiniging waren ruim een uur bezig met het schoonspuiten van de weg. Het verkeer ondervond enige hinder van de opruimwerkzaamheden. Bij controle bleek de chauffeur te lang achter het stuur te zitten en hij kreeg een verplichte rust van acht uur. Met boetes voor overtreding van de rijtijdenwet ( 200 gulden) en voor het onvoldoende vastsjorren van de lading (250 gulden) kon de chauffeur tegen middernacht zijn reis vervolgen.

Scheemda: controle afvaltransporten
Maandag zijn er tijdens een zogeheten controle op afvaltransporten, 177 vrachtautocombinatie gecontroleerd op de A7 ter hoogte van Scheemda. Daarvan bleek 31 transporten afval te vervoeren. In 2 gevallen werden de transporten teruggestuurd omdat ze niet aan de eisen voldeden en niet de juiste begeleidingspapieren bij zich hadden. In 2 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor het onjuiste vervoer van chemisch afval (accus en dergelijke). Verder werden 4 chauffeurs bekeurd in het kader van het Arbeidstijdenbesluit. In 3 gevallen werd de chauffeur aan de kant gezet om zijn rust te nemen. De overigen bekeuringen betroffen gevaar voor afvallende lading (5) en te hoge lading (2). De politie verrichte de controle samen met de Rijksverkeersinspectie, de Douane, de Koninklijke Marechaussee, de Regionale Inspectie Milieuhygiëne en de milieudienst van de Provincie.

Veendam: beeldendieven bekennen meer zaken
De twee mannen, een 34-jarige man uit Winschoten en een 35-jarige inwoner van Nieuwe Pekela, die het weekend bij de woning van de Pekelder zijn aangehouden voor het stelen van tuinbeeldjes, hebben bekend meerdere tuinbeelden gestolen te hebben. De politie heeft daar echter geen aangiftes van. Onder meer hebben ze aangegeven dat ze in Muntendam beelden hebben meegenomen. De politie verzoekt eventuele gedupeerden contact op te nemen met de politie in Veendam telefoon 0900-8844. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Opende: vrouw gewond bij botsing
Een 29-jarige inwoonster van Opende is maandagmorgen gewond geraakt toen ze als inzittende van de personenauto bestuurd door haar 31-jarige echtgenoot, in botsing kwam met de auto van een 37-jarige dorpsgenoot. Het ongeval gebeurde op de kruising Hoflaan met de Provincialeweg in Opende. De 37-jarige dorpsgenoot reed vanaf de Hoflaan de kruising op en verleende geen voorrang aan de auto van de ander. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De beide autos raakten flink beschadigd.

Lauwerszijl: 100 km te veel
Een 27-jarige inwoonster van Ulrum is maandagmiddag op de Nittersweg bij Lauwerszijl bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid van 80 km/u met maar liefst 102 km/u. De snelheid werd vastgesteld met behulp van de lasergun. Deze klokte het voertuig op 182 km/u. De auto van de vrouw is in beslag genomen. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: Alcomobilist
Een 41-jarige automobilist uit Beerta is maandagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie controleerde de man op de Reggestraat in Winschoten. Hij bleek 1.3 promille in zijn bloed te hebben.

Snelheidscontroles
Op de A7 bij Scheemda werden maandag 21 bekeuringen opgemaakt voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 167 km/u waar maximaal 120 was toegestaan. Op de Oostelijke Rondweg bij Winschoten werden maandagmiddag 60 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u. Ter plaatse was maximaal 80 toegestaan. Op de Eemshavenweg bij Bedum werden maandagmorgen 458 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 130 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Op de Provincialeweg bij ten Post werden maandagmorgen 2110 voertuigen gecontroleerd. Hier werden 91 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 136 km/u (maximum 80).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844