Gemeente Etten-Leur

Natuurwandeling op 13 juni as.

De Vereniging voor Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur houdt op 13 juni as. in samenwerking met de stuurgroep Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Etten-Leur voor de derde maal een natuurwandeling voor belangstellenden.
De rondwandeling begint om 19.00 uur bij 'De Menmoerhoeve' van de familie Van Dijck aan de Zundertseweg 66 en wordt verzorgd door Jan-Willem Zwart, Jacques Hop, Leo Braat, Cor van Aart en Fonds Raymaekers.
De begeleiders zullen u tijdens de wandeling graag vertellen over de flora en fauna die u onderweg tegenkomt en uw vragen beantwoorden.

Vanaf de boerderij begint de wandeling door het Vogelweidegebied. Langs waterpoelen en oude houtwallen loopt u vervolgens richting De Wildert door de lanen van een voormalige boomkwekerij waar u onder andere de specht en de wielewaal kunt horen. Vervolgens gaat het richting Zundertseweg naar de Panhoef. Op een afgeplagd stuk hei kunt u zien dat de zonnedauw weer tot wasdom komt. De wandeling wordt vervolgd via het Padvindersven waar veel watervogels en eenden leven. Langs de Bijloop en Turfvaart loopt u vervolgens terug naar de Zundertseweg waar u op de Menmoerhoeve onder het genot van een kopje koffie of thee kunt uitrusten en napraten.

De wandeling is gratis voor alle deelnemers. Bij nat weer is het aan te bevelen laarzen te dragen.