Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Unie-voorzitter Teuwen over uniforme loonafspraken

"Uniforme loonafspraken voor middelbaar en hoger personeel zijn op termijn niet houdbaar."

13 juni 2001 - Deze stelling zal Unie-voorzitter Jacques Teuwen vandaag tijdens het jaarcongres van werkgeversvereniging AWVN nader toelichten. Het Jaarcongres van de AWVN wordt gehouden van 15.00 tot 20.00 uur in De Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.

Naast Unie-voorzitter Jacques Teuwen, zullen ook Herman Wijffels (SER), Frank den Butter (VU) en Geert Wilders (VVD) hun medewerking verlenen aan het congres, getiteld `Niemand ontspringt de dans; choreografie voor arbeidsverhoudingen'.

Jacques Teuwen: "De individualisering zet verder door. Er blijft behoefte aan collectieve binding. Het heeft echter geen eenduidig gezicht meer. Hoe vind je collectieve elementen die ook individueel goed uitpakken.Op de arbeidsmarkt is er niet één groep van werknemers, maar zijn er meerdere. Maatwerk in belangenbehartiging. De Unie wil een rol vervullen bij het ontwikkelen van een nieuwe kijk op het arbeidsproces en de persoonlijke groei van werknemers. De kennismaatschappij komt eraan. Kwaliteitsgerichte innovatie gaat hand in hand met sociaal beleid. Organisaties moeten meer centrale prioriteit geven aan de mens achter de medewerker. Vernieuwing omzetten in menselijke vooruitgang"

Artikel uit het AWVN magazine Kernpunten: De Unie wil af van centrale looneis