Politiebericht Friesland: Fryslân 13-06-2001
Politieberichten van 12 juni (13.00) t/m 13 juni (07.00)

Harlingen: diefstal
Dinsdag omstreeks 12.00 uur liep een 14-jarige jongen uit Harlingen via de Zuidergrachtwal over het bruggetje bij de Bolswardervaart, alwaar zijn fiets in een fietsenrek stond. Toen hij zijn fiets wilde pakken, moest hij van een man de fiets neerleggen, omdat deze beweerde dat de jongen de fiets van hem had gestolen. De jongen heeft dit gedaan en is weggelopen. De jongen heeft aangifte gedaan. De fiets en verdachte waren even later verdwenen.

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdagochtend werd aan de Tesselschadestraat een inbraak gepleegd in een aldaar geparkeerde auto. Een ruit werd ingetikt en de radio-cdspeler werd meegenomen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Wormerveer.

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 13.45 werd een 29-jarige automobilist aangehouden op de Rijkweg A7. De politie had gezien dat de man in zijn auto bier nuttigde. Dit bleek alcoholvrij bier te zijn, Het bleek echter dat de man drugs (heroïne) had gebruikt. Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Om 16.00 uur is van de verdachte bloed afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Haulerwijk: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Meester van der Meistraat. Ontvreemd werden 20 compact discs en een zaklamp. Men kwam binnen door het rechterportier. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoner van Haulerwijk.

Sumar: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de It Hoarnleger. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en een krik. Men kwam binnen via de deur aan de bestuurderszijde. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoonster van Sumar. In dezelfde straat en rond dezelfde tijdstippen is ingebroken in een auto van een 24-jarige inwoner van Sumar. Een raam werd kapot geslagen. Ontvreemd werden een carkit met telefoon. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: zakkenroller gepakt
Dinsdag omstreeks 15.25 uur werd van een 46-jarige inwoonster van Hurdegaryp de tas gestolen in een winkel aan de Nieuwestad. Dit werd gezien door een beveiligingsbeambte. Deze heeft daarop de politie gebeld, die de 37-jarige man, zonder vast woon- of verblijfplaats, heeft meegenomen naar het bureau. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag tussen 07.30 en 18.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Eerste Vegelindwarsstraat. Men kwam binnen door aan de achterkant van de woning een raam te forceren. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden. Ontvreemd werden een computer en een videorecorder. De technische recherche zal een onderzoek uitvoeren.

Broek: diefstal buitenboordmotor
Tussen zaterdag 2 juni en vrijdag 8 juni werd een buitenboordmotor gestolen van een boot die laag aan It Noard. Het slot, waarmee de buitenboordmotor vastzat, is doorgeknipt. De schade bedraagt enkele duidenden guldens. Aangifte is gedaan door een 18-jarige inwoner van Joure.

Sneek: winkeldief gepakt
Dinsdag omstreeks 17.30 uur werd een 28-jarige inwoner van Sneek in een winkel aan de Oosterdijk betrapt bij het wegnemen van een anti-vlooienmiddel ter waarde van 12,95 gulden. De man is buiten de winkel door een beveiligingsbeambte aangehouden. Nadat de verdachte een boete kreeg opgelegd van 250 gulden mocht hij om 19.30 uur het politiebureau weer verlaten.

Follega: te snel, rijbewijs ingevorderd
Dinsdag omstreeks 21.00 uur reed een 18-jarige automobilist, net drie maanden in het bezit van zijn rijbewijs, met 143 kilometer per uur langs de lasergun op de Straatweg. Ter plaatse is 80 kilometer toegestaan. Een overschrijding derhalve van 63 kilometer per uur. Hierop werd van de verdachte zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: verdachten aangehouden
Dinsdag omstreeks 22.45 vernielde een 18-jarige inwoner van Burgum een raam in een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg. De man is aangehouden door twee portiers en overgedragen aan de politie. Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan. Even later, woensdag omstreeks 01.00 uur, werd een man geweigerd een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg binnen te gaan, omdat hij dronken was. De man, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, werd hierop agressief en sloeg een 27-jarige portier op zijn neus. De 33-jarige man werd door twee andere portiers overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij is aangehouden. De portier is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden, hij zal aangifte doen van mishandeling.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.45 uur werd een 61-jarige automobilist uit Twijzelerheide aangehouden op de Vogelsang. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Bureau Voorlichting & PR. telefoon 058 - 880 8272