Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Woensdagochtend 13 juni 2001
09:50 woensdag 13 juni 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 6201 / 06 22662875

WAPSERVEEN
Vermiste man weer terecht
De sinds zondagavond vermiste J.J. Mouris uit deze plaats is sinds dinsdagavond laat weer terecht.

HOOGEVEEN
Fietser onder vrachtauto
Dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur is een 19-jarige man uit Hoogeveen met zijn racefiets onder een vrachtauto gekomen. Dat gebeurde op de Edisonstraat nabij de Europaweg. De fietser stak de Edisonstraat over en verleende daarbij geen voorrang aan de vrachtauto, die werd bestuurd door een 37-jarige man uit Westerhaar. De fietser bleek later een sleutelbeen te hebben gebroken.

ASSEN
Inbraak auto
Dinsdag overdag is ingebroken in een auto aan de Beilerstraat. De 41-jarige eigenaar uit Westerbork is zijn radio-cdspeler kwijt.

EMMEN
Inbraak sportcomplex
Dinsdagnacht omstreeks 4.00 uur is ingebroken in een het sportcomplex aan de Meerdijk. De daders, die gereedschap hadden gestolen, zijn vermoedelijk gestoord door de alarminstallatie, en hebben hun buit achtergelaten. Om binnen te komen werd een raam vernield.

ASSEN
Man opgepakt na overlast
Dinsdag rond middernacht heeft de politie een 30-jarige Assenaar opgepakt, nadat hij de nodige overlast had veroorzaakt. De man, die kampt met psychische problemen, wilde worden opgenomen, en had daarom een raam vernield in de Batingestraat. Kort daarvoor had hij de 112-centrale platgelegd met tientallen telefoontjes. In de loop van woensdag wordt getracht zijn problemen met wat hulp op te lossen.

EMMEN
Verdachte steekpartij aangehouden
Dinsdagavond tegen 19.00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Hesselterbrink. Ter plekke gekomen werd een 26-jarige man bij zijn woning aangetroffen, met een steekwond in zijn buik. Hij is per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Hij kon de politie nog vertellen dat hij was gestoken door een 57-jarige buurtbewoner. De politie trof deze man in zijn tuin aan, en heeft hem vervolgens aangehouden. Daarbij is pepperspray gebruikt, en de aanhouding ging gepaard met hevig verzet. Een politieman liep daarbij een wond aan zijn arm op. De verdachte is ingesloten. De oorzaak van de steekpartij is nog niet bekend.