CONNECTUX

Nieuw nederlands produkt maakt Linux toegankelijker voor MKB

Woensdag 13 juni zal het bedrijf ConnecTUX Software in Utrecht een nieuw nederlands software-pakket op de markt brengen. Het gaat om netwerk-software, gebaseerd op het steeds populairder wordende besturingssysteem Linux.

Dankzij een gebruiksvriendelijke interface tussen de software en de gebruiker, wordt Linux uit het domein der specialisten gehaald. Het nieuwe systeem vormt daardoor een goed alternatief voor het MKB, waar men nu nog vaak voor systemen zoals Windows NT kiest.

Het idee om Linux als netwerkoplossing voor een grotere gebruikersgroep toegankelijk te maken komt van enkele informatica-studenten van de TU Delft.

Het besturingssysteem Linux berust op het zogenaamde open-source principe; elke computergebruiker heeft de mogelijkheid om wijzigingen aan de broncode van het systeem aan te brengen. Hierdoor maakt het systeem een razendsnelle ontwikkeling door en wordt de stabiliteit versterkt. Het gratis besturingssysteem dreigt zelfs een regelrechte concurrent te gaan worden van het gangbare Microsoft Windows.

Op de bijeenkomst houdt Hans Stellingsma, oprichter van Microsoft Nederland, een toespraak per video. Stellingsma vertelt hierin veel te zien in technologieen als ConnecTUX en wenst ConnecTUX veel succes bij de uitvoering van de ambitieuze plannen. Aan het einde van de bijeenkomst wordt het startschot gegeven voor de verkoop van de ConnecTUX.

Voor meer informatie en een interactieve produktdemonstratie kunt u op de website kijken: www.connectux.com.

ConnecTUX

Michiel van Slobbe
Keverling Buismanweg 4
2628 CL Delft
m.m.vanslobbe@connectux.com

015-2693892

13 jun 01 10:04