Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Jonge inbrekers aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat een aantal jongens over een hek klommen in de Bandoengstraat. De jongens tilden een fiets over de schutting en de getuigen vertrouwden het niet.

Omstreeks half tien trof de politie niets in de steeg aan. Na enkele minuten zagen de agenten drie jongens in de steeg staan. Bij het zien van de politie wilden de jongens vluchten echter de steeg liep dood. De drie jongen klommen over een schutting en probeerden via tuinen uit handen van de politie te blijven.

De achtervolging werd ingezet en na een korte sprint door diverse tuinen werden de drie jongens aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongens 10,13 en 15-jarigen allen uit Utrecht uit een schuur diverse goederen hadden gestolen.

De jongens werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. In overleg met de ouders zal gekeken worden of zij in aanmerking komen voor bureau Halt.

Politie zoekt getuigen

UTRECHT Op 10 juni j.l. vond er op de Marokkodreef een poging beroving plaats. Twee 80-jarige dames uit Utrecht liepen die middag over de Marokkodreef. De dames werden achterna gelopen door een groepje jongens. Plotseling werden zij door één van de jongens om geld gevraagd.

Toen de vrouwen dit niet wilden geven werden zij door de jongen bedreigd met een wapen. Eén van de slachtoffers deed net of zij naar iemand zwaaiden om vervolgens de mannen af te leiden. Op dat moment werd zij met rust gelaten en liep de jongen naar de andere vrouw.

Zonder een woord te zeggen greep hij de handtas van de vrouw en probeerde deze los te rukken. Het slachtoffer hield de tas goed vast waarna de jongen zijn poging opgaf. Hierna verdwenen de jongens.

Signalement dader: Buitenlandse jongen, ongeveer 14 jaar oud, 1,50 meter lang, zwart kort haar, spits gezicht. De jongen was gekleed in donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie dinsdagnacht een auto met gedoofde lichten over het Zandpad rijden. Omstreeks vijf uur wilde de agenten de bestuurder controleren. De 25-jarige bestuurder uit Utrecht gaf gas en reed met hoge snelheid de Einsteindreef op.

De man reed door alle rode verkeerslichten en met ruim 120 km/u door de wijk Overvecht. Door de hoge snelheid raakte de Utrechter op de Incadreef de macht over het stuur kwijt en botste tegen drie geparkeerde voertuigen aan. De verdachte wilde doorrijden maar reed zich klem op het fietspad.

Al rijdend sprong hij uit zijn voertuig en rende in de richting van de Rio de Janeirodreef. Na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden. Op het bureau bleek dat hij onder invloed was. Tegen de man zal proces verbaal worden opgemaakt.

Japanners in verkeerstuin

UTRECHT Een groep van dertig Japanners brengt vandaag een bezoek aan de verkeerstuin in Park Transwijk in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Het bezoek van de Japanners maakt deel uit van een uitwisselingsprogramma met de verkeersorganisatie 3VO.

De Educatieve Verkeerstuin is in eigendom en beheer bij de gemeente Utrecht. De educatieve ondersteuning wordt verricht door de Politie Regio Utrecht, district Marco Polo. In de tuin is een wegen- en stratenstelsel aangelegd met verschillende verkeerssituaties. Jaarlijks worden alle basisscholen in de gemeente Utrecht aangeschreven en uitgenodigd een bezoek te brengen aan de tuin om daar het praktisch verkeersexamen af te leggen . Dit in aansluiting op het theoretisch verkeersexamen dat op de school wordt afgenomen.

De Japanners komen op uitnodiging van 3VO naar de verkeerstuin aangezien dit past binnen het thema kinderen en verkeersveiligheid dat aan het bezoek is verbonden. De groep zal een deel van een verkeersles bijwonen. De media is welkom dit bezoek tussen 13.30 en 14.00 uur bij te wonen.