Gemeente Eemnes

MKZ voorzorgsmaatregelen in Eemnes versoepeld
Boerenorganisatie GLTO en gemeentebestuur danken bevolking voor begrip

In overleg met de boerenorganisatie GLTO is besloten om de voorzorgsmaatregelen in Eemnes om MKZ-besmetting te voorkomen, te versoepelen. Aangezien het laatste nieuwe geval van MKZ-besmetting dateert van 22 april 2001 (ruim 3 weken geleden) is het verantwoord om nu tot versoepeling van de voorzorgsmaatregelen over te gaan.

In overleg met de buurtgemeenten is besloten om op vrijdag 18 mei de polderwegen weer vrij toegankelijk te maken. Het gemeentebestuur en de Boerenorganisatie GLTO danken de inwoners van Eemnes die het dringende verzoek om weg te blijven uit de polder, de laatste weken trouw hebben gerespecteerd.

Met ingang van week 21 (de week van maandag 21 mei) zal het afval in geheel Eemnes (dus ook in het poldergebied) weer volgens het ophaalschema worden verzameld. De ontsmettingregels voor de containers van alle eigenaren van evenhoevigen, blijven echter gewoon van kracht. Het spreekt vanzelf dat ook het deponeren van mest in de containers strikt verboden blijft. Deze voorzorgsmaatregelen zullen pas worden opgeheven als het Ministerie van LNV hier toestemming voor geeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.A. de Bruijn; 035-5390611