Politiebericht Groningen: Diverse 13-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 13 juni 20001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Grootegast: autos total loss
Op de kruising Ipo Haaimaweg met de Munnekeweg bij Grootegast raakten maandagavond twee personenautos total loss. De ene automobilist, een 46-jarige inwoonster van Doezum die vanuit de richting Boerakker kwam, verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende andere automobilist, een 46-jarige inwoner van Noordwijk. Laatstgenoemde naderde de kruising vanaf de Munnekeweg komende uit de richting Grootegast. Beide bestuurders kwamen wonderwel met de schrik vrij. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Oostwold (gemeente Leek): auto in de sloot
Een 43-jarige automobiliste uit Leek raakte dinsdagmorgen met haar auto in de sloot langs de Hoofdstraat in Oostwold. Ze was in gesprek met haar echtgenoot die naast haar in de auto zat en lette daardoor een moment niet goed op. De bestuurster klaagde nadien over nekpijn, ,maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto lekte nogal wat benzine De gemeente heeft de nodige maatregelen genomen. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Onstwedde: bromfietser gewond bij botsing
Een 17-jarige bromfietser raakte dinsdagmiddag gewond nadat hij op de kruising Kampweg met de Barkhoorn in Onstwedde in botsing kwam met de auto van een 36-jarige inwoner van Onstwedde. De automobilist verleende geen voorrang aan de bromfietser. De bromfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Stadskanaal: bromfietser gewond
Een 16-jarige snorfietser raakte dinsdagmiddag gewond toen hij op de Hoofdstraat in Stadskanaal onderuit ging omdat hij moest uitwijken voor een voetganger die wilde oversteken. De voetganger, een inwoner van Hengelo (leeftijd niet bekend), had de snorfietser kennelijk niet zien naderen. De snorfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn zus (13) die bij hem achterop zat bleef ongedeerd.

Bedum: fietser aangereden, veroorzaker rijdt door Een onbekend gebleven bestuurder van een bromfiets is dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur doorgereden, nadat hij op het fietspad van de Groningerweg bij Bedum een 15-jarige fietser van achteren had aangereden, waardoor deze in de sloot belandde. De fietser raakte daarbij niet gewond, de fiets raakte enigszins beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen
De politie nam dinsdagnacht bij een 49-jarige bewoner in de tuinstraat een gettoblaster en een televisie in beslag wegens geluidsoverlast. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, verzette zich tegen de inbeslagname en werd aangehouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: zakkenroller betrapt in café
Een barkeepster van een café aan de Nieuwe Ebbingestraat betrapte een 32-jarige man zonder vaste woonplaats die een portemonnee uit een tas van een bezoekster pakte. De man werd tot de komst van de politie in het café vastgehouden. Ook een andere bezoekster miste geld uit haar portemonnee. De zakkenroller is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man gooit ruit gerechtsgebouw in
Een 35-jarige man uit Bellingwolde werd dinsdagavond aangehouden omdat hij een ruit van het gerechtsgebouw aan de Kleine Leliestraat had ingegooid. Een getuige had de actie gezien en belde de politie. Hij bleek zelf ook de politie gebeld te hebben en stond op de agenten te wachten voor zijn aanhouding. Om te voorkomen dat de man meer ruiten ging ingooien is hij voor de nacht ingesloten.

Groningen: automobilist krijgt klappen
Een 64-jarige Groningse automobilist kreeg dinsdagavond rond 18.30 uur klappen van een nog onbekende bestuurder van een groene auto. De automobilist moest voor het afslaan richting Kastanjelaan wachten voor een bromfietser en werd bij zijn auto in het gezicht geslagen door de onbekend gebleven man. Na het voorval waarbij een getuige tussenbeide kwam verdween de man en met hem een donkerblonde vrouw die in een zwarte oldtimer reed en waarschijnlijk bij de man hoorde. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: straatrover aangehouden
Een 18-jarige man uit Joure is dinsdagnacht op de Akerkhof aangehouden op verdenking van beroving van twee mannen. De twee Duitse mannen werden in de Hoekstraat door de verdacht aangevallen en hij poogde ze te overvallen. Beide konden aan de beroving ontsnappen en op basis van het signalement kon de jeugdige Fries worden aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken man probeert brommer te rijden Op de Laan van de Vrede probeerde een 36-jarige man uit Groningen tot driemaal toe op zijn brommer te stappen maar even zovele male viel hij om. De man bleek zwaar onder invloed en viel met zijn hoofd op de straat. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Glimmen: overstekende eenden oorzaak ongeval
Een 19-jarige automobiliste uit Assen ging dinsdagochtend vol in de remmen op de A28 bij Glimmen voor een groepje overstekende eenden. Achteropkomende autos konden een aanrijding niet voorkomen en vier wagens raakten beschadigd. Een van de auto raakte zwaar beschadigd en kwam in de berm terecht. Twee bestuurders; de vrouw uit Assen en een 43-jarige automobilist uit Marum werden met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De rechterrijstrook was gedurende de reddingswerkzaamheden gestremd en het verkeer ondervond hinder.

Groningen: afvallende lading veroorzaakt kilometers lange file In totaal 28 kilometer file ontstond er woensdagochtend in de richting van Groningen doordat een vrachtwagen lading verloor op het Julianaplein. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Est en Opijnen die marmerplaten vervoerde verloor rond 07.30 uur de lading in de bocht bij het Julianaplein in de richting van het voormalige Europaplein. Een personenauto raakte licht beschadigd door de afvallende lading. De opruimwerkzaamheden van de ongeveer 5 ton marmeren platen duurde tot 09.30 uur. Tijdens de werkzaamheden was er maar een rijstrook beschikbaar voor het doorgaande verkeer. Op de A28 uit de richting Assen ontstond 11 km, op de A7 uit de richting Leek 11 km en op de oostelijke ringweg in totaal 6 km file. Rond 10.15 uur was de situatie weer normaal. De chauffeur krijgt een proces-verbaal voor het onvoldoende vastmaken van de lading. Uit inspectie bleken de platen met maar slechts twee spanbanden bevestigd te zijn.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.