Daihatsu Cuore vernieuwd
13 Juni 2001

De succesvolle Daihatsu Cuore is recentelijk vernieuwd. Niet alleen de buitenkant van de auto is gewijzigd, ook het interieur kreeg een nieuw design. Tevens is deze Cuore voorzien van de nieuwe 1.0 12V DVVT motor, die stiller, krachtiger en zuiniger is. Verder voldoet de Cuore aan de strengste veiligheidseisen. Twee airbags zijn bij de Cuore gewoon standaard. De Cuore is leverbaar vanaf Fl. 17.350,=.

Exterieur

De Cuore heeft een nieuwe grille en voorbumper gekregen, waarbij speciaal op het design is gelet. De grille is in zwart uitgevoerd en in combinatie met de gewijzigde voorbumper ziet het neusje van de Cuore er eleganter uit. Aan de achterzijde zijn de achterlichten iets gewijzigd. Deze zijn nu uitgevoerd in helder glas met witte richtingaanwijzers.

Interieur

Zo compact van buiten en toch zo ruim van binnen. Naast ruimte voor 4 volwassenen biedt de Cuore ook nog voldoende ruimte voor de bagage. In de nieuwe Cuore heeft de bekleding van de comfortabele zitplaatsen een nieuw design gekregen.

Motor

De nieuwe Cuore heeft nu ook de zeer moderne 1.0 12V DVVT eco benzinemotor, die een vermogen levert van 43kW/58 pk bij 6000 omw/min. De elektronische brandstofinjectie zorgt samen met de directe ontsteking en het uitgekiende variabele kleptiming mechanisme dat de motor minder milieubelastend is en soepeler loopt. De Cuore heeft een gecombineerd benzineverbruik van 5,1 liter bij 100 km (1:19,6). Het lage emissieniveau is in overeenstemming met de meest recente milieuregelgeving. De CO2 uitstoot bedraagt bijvoorbeeld maar 124 gr/km.

Veiligheid

Ook bij de Cuore staat veiligheid op de eerste plaats. Een airbag voor de bestuurder en de passagier is standaard. Er is een nieuwe computerberekende kooiconstructie toegepast die nog langer in tact blijft en de portieren zijn voorzien van verstevigingbalken. Daarnaast is de Cuore zo geconstrueerd dat eventueel naar binnen komende delen zoals het motorblok door een speciale constructie onder het passagierscompartiment wordt geleid in geval van een aanrijding.

De Cuore voldoet aan de strengste veiligheidseisen. In geval van een aanrijding worden automatisch de deuren ontgrendeld en de waarschuwingsknipperlichten en interieurverlichting ingeschakeld. De veiligheidsgordels zijn vóórin voorzien van gordelspanners met krachtbegrenzers. Tegen een meerprijs is de Cuore leverbaar met een anti blokkeer remsysteem.

Uitvoeringen

De Cuore STi is het standaard model en o.a. voorzien van twee airbags, gordelspanners met krachtbegrenzer, bumpers in de kleur van de carrosserie, derde remlicht, getint glas rondom, interval op ruitenwissers, lichtwaarschuwingszoemer en startblokkering.

Het type wat daarna volgt is de Cuore XTi. Deze uitvoering heeft extra ten opzichte van de STi o.a. bekerhouders vóórin, gescheiden neerklapbare achterbankleuning met geïntegreerde hoofdsteunen, hoedenplank, speakers in voorportieren, achterruitwisser en sproeier, dakantenne en wieldoppen.

Het topmodel is de Cuore RTi. Deze uitvoering heeft extra ten opzichte van de XTi o.a. centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare spiegels en ramen, klokje, toerenteller en van binnenuit te ontgrendelen achterklep en benzineklepje.

Prijzen

Cuore STi Fl. 17.350,=
Cuore XTi Fl. 18.995,=
Cuore RTi Fl. 20.995,=

Opties:

Mica-/Metaallak Fl. 550,=
5-deuren Fl. 995,=
Stuurbekrachtiging Fl. 1.195,=
ABS (RTi)Fl. 1.595,=
Airco Fl. 2.095,=
Automaat Fl. 2.750,=

Uiteraard geldt ook op de nieuwe Cuore 3 jaar fabrieksgarantie, 3 jaar lakgarantie en 6 jaar carrosseriegarantie.

Terug
Top