Gemeente Lisse

Actie regenton

Op 23 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de houden van de actie regenton. Dit houdt in dat inwoners van Lisse voor een scherpe prijs een regenton kunnen aanschaffen.

Burgemeester en wethouders willen met deze actie het gebruik van regenwater voor klusjes in en om het huis stimuleren. In de meeste gevallen is het regenwater namelijk schoon genoeg om bijvoorbeeld de ramen en de auto mee te wassen of de tuin- en kamerplanten mee te besproeien. Op deze manier kan bespaard worden op het drinkwater. Naast het hebben van een waterbesparende douchekop, een doorstroombegrenzer op de kraan en een bespaarknop op het toilet, levert het gebruik van regenwater een eenvoudige en voordelige bijdrage aan het milieu.

Inwoners van Lisse kunnen op vertoning van hun legitimatiebewijs van 6 tot en met 29 juni bij het loket op de eerste etage van het gemeentehuis voor 43,-- een regentonbon kopen. Het loket is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Deze bon kan op zaterdag 23 juni of 7 juli tussen 09.00 en 12.00 uur in de hal van het gemeentehuis worden ingeruild voor een regenton. De heer Van Zijl, wethouder van milieuaangelegenheden, zal hierbij aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen de regenton alvast bekijken in de hal van het gemeentehuis.