Gemeente Bodegraven

Uitgaven Groene Gids in Alphen a/d Rijn, Bodegraven en Boskoop

Uitgave Groene Gids in Alphen a/d Rijn, Bodegraven en Boskoop

De gemeenten Alphen a/d Rijn, Bodegraven en Boskoop geven gezamenlijk een zogenaamde Groene Gids uit. Deze gids beschrijft mogelijkheden voor milieusparend gedrag en vermeldt leveranciers van milieuvriendelijke producten en diensten. De gids is gedrukt in een oplage van 40.000 en wordt komende weken huis-aan-huis verspreid in de drie gemeenten
.

In de drie genoemde gemeenten bestonden afzonderlijke initiatieven voor de uitgave van een dergelijke gids. De MilieuRaad Bodegraven heeft het voortouw genomen om met elkaar samen te werken. Het voordeel van deze intergemeentelijke samenwerking is een regionale uitgave met grensoverschrijdende mogelijkheden en schaalvoordelen bij het drukken. Uitgeverij Aarde-Werk heeft de gids samengesteld, in nauwe samenwerking met de milieuambtenaren van de gemeenten en de MilieuRaad Bodegraven.

De informatie in de gids gaat over levering van milieuvriendelijke diensten, verkoop van groene producten, reparatie en hergebruik en activiteiten van natuur- en milieuorganisaties. Verder worden allerlei tips op het gebied van milieu gegeven en bevat de gids een uitgebreid overzicht van interessante internetsites. Tot slot is een vragenlijst opgenomen, waarmee men een indruk kan krijgen in welke mate men het milieu belast. Met andere woorden: is iemands leefstijl al of niet milieuvriendelijk.