Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-06-2001
1e Persbericht 13 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op videotheek
Dinsdagavond rond 20.45 uur heeft een onbekende man een videotheek aan het Cassandraplein overvallen. Hij kwam binnen en eiste geld. Hij toonde daarbij een vuurwapen dat achter zijn broekband zat. De overvaller ging aan de haal met enkele honderden guldens. De overvaller was een man van ongeveer 28 jaar oud, had een donkere huidskleur en was ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een gezet postuur en droeg een donkere bodywarmer met daarop tekst in witte letters.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na inbraak
In de Beukenlaan zijn woensdagmorgen rond 3.00 uur twee Eindhovenaren aangehouden. Het duo wordt verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Plagenstraat. Daar werd een ruit vernield en vermoedelijk een computer gestolen. De buit is nog niet teruggevonden. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging
Dinsdagmiddag om 14.30 uur is een 33-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht op zondag 3 juni rond 3.00 uur op het Onderdoor twee jongens met een mes te hebben bedreigd. Die twee waren tijdens het stoeien tegen de auto van de verdachte terecht gekomen. De man ging de twee achterna en bedreigde hen met een mes. Hij eiste geld van de twee en een van hen moest onder dwang een bedrag van f. 200,- pinnen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Heeze: Man onder invloed veroorzaakt verkeersongeval Een 40-jarige automobilist uit Heeze reed woensdagmorgen rond1.50 uur op de Geldropseweg met zijn bestelauto tegen een geparkeerde auto. Daarna klapte hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De lantaarnpaal begaf het en viel in de tuin van een woning. Daar werd de tuin en een hek beschadigd. De onfortuinlijke automobilist was onder invloed. Op het politiebureau blies de man 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Twee verduisterde autos aangetroffen
Woensdagmorgen rond 1.40 uur is in zijn woning in Budel een 57-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Op zijn erf vonden politieagenten twee autos die bij twee firmas in België ( Westerlo en Turnhout) verduisterd waren. De autos zijn in beslaggenomen en de Bulander is op het politiebureau gehoord. Het onderzoek naar de verduistering wordt overgedragen aan de Belgische autoriteiten.

Deurne: Verkeersongeval
Een 16-jarige bromfietser uit Deurne is dinsdagavond rond 20.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Liesselseweg en Dr. H van Doorneweg. De bromfietser reed op de Liesselseweg en wilde links af slaan. Uit tegengestelde richting kwam een personenauto waarvoor de bromfietser moest uitwijken. Hij viel en brak zijn elleboog. De bestuurder van de auto reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.