Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.30 u) Woensdag, 13 juni 2001

District Kerkrade

Kerkrade; lichtmast op hoofd
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond op de Grupellostraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 50-jarige vrachtwagenbestuurder uit Maurik reed door nog onbekende oorzaak met zijn vrachtwagen een lichtmast omver welke vervolgens neerkwam op het hoofd van een passant, een 71-jarige man uit Eygelshoven. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Atrium-ziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Wiebachstraat in Kerkrade van een 34-jarige automobilist uit Hoensbroek die juist uit zijn auto was gestapt, bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Daarnaast kreeg de Hoensbroekenaar een bekeuring omdat hij niet op eerste vordering zijn rijbewijs aan de politie overlegde/afgaf.

Vaals; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een verkeerscontrole op de Maastrichterlaan en op de Gemmenicherweg in Vaals totaal 10 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overtreden van de terplaatse toegestane maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km p/u (op de Gemmenicherweg).