Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.25) Woensdag 13 juni 2001

Meerssen, snelheidscontrole:

Op dinsdag 12 juni 2001 heeft op Tussen de Bruggen in de gemeente Meerssen een snelheidscontroles plaatsgevonden. Tussen 09.40 en 11.10 uur controleerde de radarauto de snelheid van 456 langsrijdende motorvoertuigen. 72 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.
Tijdens de controle werden er tevens vier bestuurders bekeurd die geen autogordel droegen. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij de verplichte helm niet droeg.

Valkenburg, snelheidcontrole:
Aansluitend op de snelheidscontrole in Meerssen werd tussen 11.20 en 12.20 op Vroenhof in Valkenburg gecontroleerd. Van de 276 langsrijdende motorvoertuigen bleken 19 bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Tijdens de controle werd een bromfiets uit het verkeer genomen omdat er een aantal gebreken aan het voertuig werden geconstateerd. De bromfiets zal aan het politiebureau uitgebreid technisch worden onderzocht. Een automobilist bleek zonder geldig Nederlands rijbewijs gereden te hebben.

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Minister Aalbersestraat te Maastricht. In de tijd dat de bewoners lagen te slapen heeft een dief mogelijk via de brievenbus kans gezien de toegangsdeur open te hengelen en zo de toegang tot de woning te verkrjgen. De diefstal werd s morgens ontdekt bij het opstaan van de bewoners. Deze misten een aantal spullen. Zo werd een beurs gestolen met daarin fl. 465,- een bankpasjes, eurocheque en een paspoort.

Maastricht, hongerige dieven:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een slagerij gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht. Omstreeks 02.00 uur heeft een onbekend gebleven persoon een ruit van de slagerij ingegooid waardoor hij de toegang tot de bedrijfsruimte kreeg. Hij gebruikte daarbij een stoeptegel die midden in de slagerij werd aangetroffen. Uit de winkel werden diverse schotels met vlees ontvreemd ter waarde van fl. 300,-. De brandweer dichtte het gat om nieuwe diefstallen die nacht te voorkomen. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan.