Provincie Noord-Holland

Provincie investeert het komende jaar 1,25 miljoen gulden in economie van regio IJmond
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten 1,25 miljoen gulden te investeren in de economie in de regio IJmond. Door GS is een programma goedgekeurd dat voor de periode 2001-2002 projecten bevat die als doel hebben de diversificatie in potentieel sterke economische sectoren te stimuleren waardoor de regio minder afhankelijk is van CORUS. Daarnaast is het doel met de projecten dat er meer en hoogwaardiger werkgelegenheid komt. Het komende jaar wordt dan ook geïnvesteerd in projecten rond de thema's
* ruimte voor bedrijven

* infrastructuur

* innovatie en ondernemerschap

* scholing en arbeidsmarkt

* promotie en acquisitie
De projecten vormen een nieuwe impuls voor de regio IJmond en zijn voor 2001-2002 de concrete invulling van het regionale economisch stimuleringsprogramma IJmond 2000+. Dit is de opvolger van economisch actieprogramma IJmond IJzersterk.
In het kader van het IJmond IJzersterk is in de periode 1995-2001 met EU steun en de daaraan gekoppelde cofinanciering door provincie en rijk al ruim 50 miljoen gulden geïnvesteerd in de regio IJmond. De provincie heeft daar ruim 12,5 miljoen gulden aan bijgedragen. Voor IJmond 2000+ heeft de provincie voor de periode 2001-2005 jaarlijks 1,25 miljoen gulden gereserveerd.