Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 13-06-2001 Persbericht district Land van Cuijk

AANHOUDING VERDACHTEN DIEFSTAL

De politie Land van Cuijk heeft dinsdagmiddag een 28 jarige man uit Katwijk en een 40 jarige man uit Cuijk aangehouden op verdenking van diefstal. Uit een schaftkeet op de Lage Weidjes werd in de middaguren een aggregaat en kabels weggehaald. Een getuige had twee mannen gezien die de apparatuur in een auto zetten. Via het genoteeerde kenteken kon de politie even later de twee verdachten aanhouden. In de auto trof de politie een van de gestolen kabels aan, het aggregaat bleek verdwenen te zijn. Beide mannen zijn inverzekering gesteld.

OPGEVEN VALSE NAAM

De politie heeft dinsdagavond een 17 jarige inwoner uit Grave aangehouden wegens opgeven van een valse naam. De jongeman werd gecontroleerd op de Generaal de Bonsweg omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Tijdens het bekeuren gaf hij een valse naam op waarna hij is aangehouden. Na enig aandringen gaf hij de juiste naam waarop hij met een proces-verbaal op zak naar huis is gestuurd.

CONTROLE SNELHEID

Op de Deurneseweg in Westerbeek hield de politie woensdagmorgen een snelheidscontrole met behulp van een radarwagen en lasergun. Door de radarapparatuur is de snelheid gemeten van 510 passerende voertuigen. 107 bestuurders bleken te hard te rijden waarvan er 3 direct zijn staande gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 130 km/u. Met de lasergun is de snelheid van 32 voertuigen gemeten. 9 bestuurders reden te hard waarvan de hoogste snelheid 114 km/u bedroeg. Op de Deurneseweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.